Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2014

Τα ακραία μηνύματα της ευρωπαϊκής κάλπης

Την έκπληξή της εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την ενίσχυση των λεγόμενων ευρωσκεπτικιστών. Επίσης το Βερολίνο εστίασε περισσότερο στα 26...ρίχτερ της Λεπέν και στο τι κρύβεται πίσω από την αντίδραση του Παρισιού.

Στην πλούσια πολιτική θεματογραφία του Euro2day.gr προσεγγίζονται ψύχραιμα οι περισσότερες πλευρές των τελευταίων εξελίξεων, εντός κι εκτός των τειχών.

Θα περιοριστώ(*) σε 2-3 τινά που αφορούν στο καθ΄ ημάς φαιόν της Χ.Α., όπως το αποτιμά ο φίλος Γιάννης Τριάντης. «Δεν έχουν καταλάβει οι ιθύνοντες της Ένωσης και μαζί τους οι ποικιλώνυμοι... προοδευτικοί του τόπου μας πως με την πολιτική και τη συμπεριφορά τους έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη Χ.Α, με κανά δυό φυλακίσεις ακόμη και νέα μιντιακή θύελλα εναντίον της -με οριστικές αποφάνσεις για το εγκληματικόν της οργάνωσης, με αποκλεισμούς σαν αυτούς που είδαμε προεκλογικώς και με... δημοκρατικές προτροπές να τεθεί εκτός νόμου- δεν αποκλείεται το ποσοστό της να εκτιναχθεί στα ύψη».

Ο Γάλλος στοχαστής Πιερ-Αντρέ Ταγκιέφ στο νέο βιβλίο του σημειώνει ότι «ο λαϊκισμός γεννιέται και διαδίδεται στο έδαφος του ιστορικού πεσιμισμού, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της απελπισίας που προκαλεί η παρακμή της ευρωπαϊκής ουτοπίας».

Μέχρι και το συστημικό Der Spiegel αποτιμώντας τα αποτελέσματα της κάλπης και αφού αναφέρεται σε ιστορικές αλλαγές συμπεραίνει ότι «στο τέλος το εθνικό υπερίσχυσε του ευρωπαϊκού».

Και στα καθ΄ ημάς παρακολουθώ από το απόγευμα της Κυριακής όσο το δυνατόν περισσότερα μπορώ, ακούω, διαβάζω, μετρώ (εκτός και εάν κάνω λάθος) πως στην εκλογική τερατογέννεση του DEB και σε όσα διαδραματίζονται στη Θράκη έχει αφιερωθεί χρόνος ελαχιστότατος, σχεδόν ανύπαρκτος (ει μη μόνον κάποιες νουνεχείς αναφορές του Θρακιώτη, Νίκου Χατζηνικολάου - στην εκπομπή της Κυριακής και στο χθεσινό enikos στο STAR).

Και διερωτάσαι μα πώς είναι δυνατόν να ομφαλοσκοπούμε σε τέτοιον βαθμό, ανησυχητικό και πλέον επικίνδυνο.

Όμως το «πολιτικό προσωπικό», η «πολιτική κατάσταση» στον τόπο μας «καθρέφτης-είδωλό» μας είναι.

Όλων ημών, μηδενός εξαιρουμένου..., όπως και το ποσοστό συμμετοχής μας στην εκλογική διαδικασία, όπως-όπως, δυστυχώς.

(*) Από τη «γωνιά» του Euro2day.gr και μέσα από τις σελίδες του Μετόχου αναφερόμαστε -κουραστικά θα έλεγα- τα τελευταία 3-4 χρόνια σε πολλά από τα αίτια που οδηγούν την Ευρώπη σε αυτό το σημείο, στην εμμονική επιμονή του Βερολίνου κ.λπ.

σ.σ.: ψύχραιμες φωνές για το τι συμβαίνει «πάνω» στη Θράκη:
Τα Τουρκικά Νέα ,
O Αντιφωνητής ,
ενίοτε ο Ινφογνώμων 
ethraki.com/

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v