Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2014

Κοινή λογική χρειάζεται...

Διαβάζω, πως «ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την σημερινή απολογία του στον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για την υπόθεση της λίστας Λαγκρντ. Ομόφωνα στον πρώην υπουργό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ».

Νωρίτερα «ανέβαινε» και στο Euro2day.gr η είδηση, για την ένταση που επικρατούσε στην οδό Νίκης, όπου ήταν συγκεντρωμένες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου. Άνδρες των ΜΑΤ τις απώθησαν με τη χρήση κλομπ, που ήταν συγκεντρωμένες έξω από την είσοδο του υπουργείου.

Είχε γίνει γνωστό, ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου αναστέλλεται η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που είχε διατάξει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου, που υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι οι καθαρίστριες απολύθηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Βεβαίως, η απόφαση του Πρωτοδικείου που ζητούσε την επαναπρόσληψη είναι σε αναστολή μέχρι τότε.

Εύλογο το ερώτημα μα καλά ΔΕΝ καταλαβαίνουν, δεν έχουν συναίσθηση του τι διεκτραγωδείται στην κοινωνία.

Οι ολετήρες...

Μέχρι και το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ, Φαήλος Κρανιδιώτης εξέφραζε την διαφωνία του για την αντιμετώπιση σημειώνοντας πως «το θέμα των καθαριστριών εξελίσσεται σε μία πολιτική, επικοινωνιακή και κυρίως ηθική ήττα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να δείξουμε πυγμή» .

Όταν ακόμη και ο κατηγορούμενος για τις «σκληρές δεξιές πολιτικές θέσεις» του Φ. Κρανιδιώτης αντιλαμβάνεται την εικόνα που δημιουργεί ο άγριος πόλεμος της κυβέρνησης σε μία ομάδα εργαζομένων, που προφανώς δεν ήταν υπεράριθμες, ούτε πλούσια αμοιβόμενες θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβουν οι υπόλοιποι;

Την ίδια στιγμή γράφεται δεξιά & αριστερά, πως προκειμένου να τηρηθούν οι ισορροπίες (sic!) της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου σκέφτονται να αυξήσουν σε τρεις (από δύο) τις θέσεις των υποδιοικητών της ΤτΕ.

Μα καλά ούτε η στοιχειώδης, κοινή λογική.

Ούτε...;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v