Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2014

Το ΧΑ, το triple witching και η Kleemann

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Στο χαμηλό ημέρας των 408,43 μονάδων ο FT25 με 12 blue chips να πιάνουν... πυθμένα σχεδόν στο κλείσιμο, στη διάρκεια των δημοπρασιών. 

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες το κατά το κοινώς λεγόμενο... χώσιμο έχει την εξήγησή του και αποδίδεται στο επικείμενο triple witching της ερχόμενης Παρασκευής 20 Ιουνίου. Πρόκειται για τη δεύτερη τριπλή σειρά του 2014, την πρώτη μετά τις εκλογές και τις ΑΜΚ των συστημικών τραπεζών και για αυτό της έχει αποδοθεί ιδιαίτερη σημασία.  

Βλέποντας μάλιστα τα της συνεδρίασης, αυτή η προσέγγιση παίρνει αρκετούς πόντους. 

Σύμφωνα με τη SOLIDUS ΑΕΠΕΥ, τα ΣΜΕ του FTSE 25 Ιουλίου κυμάνθηκαν μεταξύ των 406,75 και των 412,75 μονάδων και ήταν διαπραγματεύσιμα με αυξημένα discount της τάξεως του 0,6%-0,8%. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν στα 47.768 συμβόλαια όσον αφορά τα ΣΜΕ του FTSE 25, ενώ οι ανοιχτές θέσεις παρέμειναν στα επίπεδα των 64.000 συμβολαίων.

Στα μετοχικά ΣΜΕ οι συναλλαγές αυξήθηκαν στα 61.335 συμβόλαια, ενώ ξεχώρισε η Εθνική η οποία ενισχύθηκε κατά 1,8%.

 

KLEEMANN: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή της Kleemann, που μετά και το τελευταίο 3,17% στα 2,28 ευρώ πλησιάζει ακόμη περισσότερο την κορυφή των 2,58 ευρώ (σημειώθηκε στις 2 Απριλίου).

Από τις σταθερότερες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (αποτιμάται στα 53,9 εκατ. ευρώ με Καθαρή Θέση σχεδόν 80 εκατ. ευρώ) ακολουθεί αργά αλλά σταθερά τη συνεχή άνοδο της εταιρείας.

Ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο ανελκυστήρων με ισχυρές γερμανικές "στηρίξεις", η Kleemann (του Νίκου Κουκούντζου) είναι από τις πλέον εξωστρεφείς εταιρείες (το 2013 οι εξαγωγές έφτασαν το 81% της παραγωγής από 76% το 2012) και κερδίζει μερίδια σε δύσκολες αγορές (αραβικές χώρες, κινεζική αγορά κ.λπ.).

Τα τελευταία χρόνια προσφέρει πρωτότυπο σχεδιασμό και συνεχή εξέλιξη στο design, τομέα όπου έχει την τεχνογνωσία του κορυφαίου βιομηχανικού σχεδιαστή Ανδρέα Ζαπατίνα. Γνωστός από τη φημισμένη παρουσία του σε BMW, Subaru, Alfa Romeo ο ιταλοσπουδασμένος Ανδρέας- εκ των γνωστότερων διεθνώς στον τομέα του- ανανέωσε τη συνεργασία του με την Kleemann αρχές Μαΐου.

Ο σχεδιασμός είναι στο DNA της Kleemann είχε πει τότε ο κ. Κουκούντζος δίνοντας το στίγμα της επιθετικής τακτικής, που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.

Με παρουσία σε περίπου 90 χώρες, νέες μονάδες παραγωγής πρόσφατα στην Κίνα και στη Σερβία, η εισηγμένη είναι χαρακτηριστική περίπτωση ανέλιξης που αποτυπώνεται και χρηματιστηριακά.

Απόδοση 14% σε διάρκεια μηνός και 49% από τα επίπεδα 52 εβδομάδων. Χαμηλό το 1,40 ευρώ στις 24 Ιουλίου 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v