Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2014

Ελλάς-Γαλλία... συμμαχία!

Προκάλεσε αίσθηση σε αρκετούς από εμάς νομίζω η είδηση πως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ετέθη υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς.

Η υπόθεση αφορά στο σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής, για το οποίο προσήλθε για να καταθέσει νωρίς το πρωί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικαστική πηγή.

Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας τίθεται υπό κράτηση.

Προσπερνώ εύκολες και ρηχές αναγνώσεις για την... ποιότητα της Δημοκρατίας, τη διαφορά μεταξύ Ελληνικού- Γαλλικού (δυτικοευρωπαϊκού) κατεστημένου κ.λπ.

Βλέπω μεν την εικόνα «κράτηση» του Γάλλου πρώην προέδρου, εστιάζω στο ότι η εξέλιξη σημειώνεται τη στιγμή που αναμενόταν η ανακοίνωση ότι ο Νικολά Σαρκοζί επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, αξιωματική αντιπολίτευση).

Ενδεχομένως σε αυτή τη λεπτομέρεια να κρύβεται ένας... διαβολάκος, καθώς με σχεδόν ανάλογο τρόπο κρατήθηκε εκτός πολιτικής παιδιάς ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

Βέβαια εκεί τους προέκυψε ο απρόβλεπτος -μέχρι τώρα- 39άρης Ματέο Ρέντσι.

Στην Ελλάδα το Σύστημα έχει καλύψει ΟΛΗ την κόπρο του Αυγείου πίσω από το «άλλοθι» της φυλάκισης ΜΟΝΟΝ του πελιδνού πλέον Άκη Τσοχατζόπουλου. Όλα τα υπόλοιπα ευρίσκονται -μέχρι τώρα- καλώς καμωμένα.

Στην Ελλάδα οι κύριοι υπαίτιοι της καταστροφής είναι οι κύριοι τιμητές της «νέας κατάστασης», αυτοί που διαγκωνίζονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτε σε αυτόν τον έρμο τον τόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v