Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2014

Δείκτης Τραπεζών: Ξανά προς τις 178 μονάδες

Τόσο συντονισμένη επιστροφή των «4 αδελφών» καιρό είχε να δει η αγορά, που μετά τις... βολές του ΔΝΤ είχε αποθαρρυνθεί με τη διόρθωση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου.

Η JP Morgan στην ανάλυσή της ήταν ξεκάθαρη παραδεχόμενη πως «...η πρόσφατη αδυναμία των μετοχών προσφέρει καλύτερα (δηλαδή σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών) σημεία εισόδου».

Η δε Morgan Stanley έσπευσε να... ψέξει την αγορά πως υποτιμά την προοπτική που έχει για τις ελληνικές τράπεζες η ανατιμολόγηση των καταθέσεων. Σημαντική υπενθύμιση από τον αμερικανικό οίκο για μία... λεπτομέρεια που μπορεί -και κάνει- τη διαφορά.

Στον Εκηβόλο της Δευτέρας ανεβάσαμε μία μέτρηση του Βασίλη Μαρκάκη για τον κλαδικό δείκτη, που μας εύρισκε κατά 99% σύμφωνους. Η κίνηση βγαίνει και μέτρηση που επιβεβαιώνεται στο... ταμπλό, παρακολουθείται στην εξέλιξή της. Εν προκειμένω στη διαφαινόμενη αντίδραση προς την περιοχή των 178 μονάδων.

Ο φίλος Βασ. Μαρκάκης σημείωνε εχθές πως «καιρού θέλοντος (Morgan Stanley) και θεού επιτρέποντος (Goldman Sachs) ο τραπεζικός δείκτης θα ξαναδοκιμάσει την περιοχή των 178 μονάδων».

Τα δύο διαγράμματα που παραθέτουμε είναι... 2.000 λέξεις και αποτυπώνουν τον αιφνίδιο έρωτα των JP Morgan, Goldman Sachs, BofA και Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες. Με εμφανή την προτίμηση τους στην Εθνική, που εχθές κινήθηκε με απόλυτη τεχνική συνέπεια και με ακρίβεια... μοιρογνωμονίου. Τα προγράμματα αγορών, βλέπετε... οι δισκέτες, που λέγαμε παλιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v