Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2014

Ματιές σε ΕΤΕ, Alpha Bank, τράπεζες αλλά και FT 25

Με οριακό χάσμα άνοιξε από τις 352 μονάδες ο FT 25, κι ο αναλυτής Βασίλης Μαρκάκης εκτιμά από εχθές πως «...έχει ν' αντιμετωπίσει την πρώτη σημαντική αντίσταση του gap των 359 μονάδων. Τυχαία διέρχεται από το συγκεκριμένο επίπεδο και η αντίσταση του συστήματος, γεγονός που δυσκολεύει το όλο εγχείρημα. Ενδεχόμενη διόρθωση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επεκταθεί χαμηλότερα των 341 μονάδων. Καλό θα ήταν να περιοριστεί στις 348 μονάδες».

Ο 25άρης γρήγορα έπιασε τις 353-354 μονάδες, με βλέψεις για πιο ψηλά.

Μοχλός και σήμερα λογικά θα είναι ο τραπεζικός κλάδος, με τον Δείκτη να ξεκινά ανοδικά βλέποντας τις 150 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Θ.Δ. (Thita Delta από την ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary), η παρούσα εκμεταλλεύσιμη αντίδραση θα είναι τραπεζοκεντρική (με σκοπό τη διανομή περισσότερων χαρτιών) με πιθανότητες υπερβολής γι' αυτό και απαιτείται στενά το ενδεχόμενο διάσπασης κομβικών αντιστάσεων των τραπεζικών μετοχών.

Τα 2,39 ευρώ δοκίμασε αρχικά η μετοχή της Εθνικής, με κομβικά τα 2,40 ευρώ (αντίσταση) και οπισθοχώρησε με ταυτόχρονη επιβεβαίωση της καθοδικής τάσης. Η μετοχή της Alpha Bank από το 0,602 ευρώ κατευθύνεται προς την πρώτη κομβική περιοχή του 0,62-0,63 ευρώ. Το ΑΛΦΑΤΠ μετά τις παρατηρούμενες αποκλίσεις έδωσε τα αναμενόμενα με τάση συνέχισης.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα για σήμερα - αύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v