Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2014

Γενικός Δείκτης: Στις εσχατιές του...

Εικόνα μίνι κραχ νωρίτερα στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να βουλιάζει μέχρι τις 1.075 μονάδες. Σωρευτικά οι απώλειες για τον Γ.Δ. φθάνουν πλέον το 10% σε διάστημα εβδομάδας.

Για ορισμένους τα περιθώρια αντίδρασης στενεύουν ασφυκτικά, για άλλους η ευρύτερη περιοχή (καθότι μεσομακροχρόνια) έχει κομβικότατη σημασία.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μαρκάκη (The Trader's Diary) ο Γ.Δ. αντιπαρατίθεται με μία ακόμα σημαντική και κρίσιμη στήριξη, εκείνη της μακροπρόθεσμης γραμμής τάσης S.

Το σχετικό διάγραμμα και η «μεγάλη γραμμή» πολυετές σημείο αναφοράς και στήριξης αποτυπώνουν εύγλωττα την κρισιμότητα και της σημερινής συνεδρίασης.

Σημειώνεται, λοιπόν, πως ενδεχόμενη παραβίασή της θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη δραματική τεχνική εικόνα και θα επιταχύνει την πτώση προς τον τοπικό βυθό των 1.066 μονάδων. Αν αντέξει, θα γίνει η αφετηρία για ανοδική αντίδραση που δύσκολα θα υπερβεί τις πρώτες αντιστάσεις των 1.149 και των 1.164 μονάδων.

Η μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης συμπίπτει με τη στήριξη του συστήματος στο μηνιαίο γράφημα, ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ενδεχόμενη παραβίαση.

Επ' ευκαιρίας, επαναλαμβάνεται ότι τα κρίσιμα επίπεδα για τη μεσοπρόθεσμη τάση (όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε) εντοπίζονται στις 1.052 και στις 1033 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v