Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2014

Βλέπουν short squeeze πίσω από την άνοδο

Έδωσε την αντίδραση πάνω από τις 900 μονάδες που χρωστούσε ο Γενικός Δείκτης, μετά από μία θεαματική κίνηση με συναλλαγές καλύτερες των τελευταίων ημερών.

Πλέον για τον Γ.Δ. θέμα αντίστασης υπάρχει στις 920-930 μονάδες με αρκετές πιθανότητες να δοκιμαστεί σε αυτά τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα επίπεδα.

Στις 887 είναι η στήριξη, ενώ stop στο intraday είναι οι 880 μονάδες.

Tην Παρασκευή λήγει η σειρά Νοεμβρίου στον FT25.

Ο τζίρος ήταν σήμερα -συγκριτικά πάντα- ικανοποιητικότερος με διασπορά και το 65% στις τράπεζες, με τη μερίδα του λέοντος στην Εθνική αλλά και σε Alpha Bank, Πειραιώς.

Για τον πολύ χαμηλό και στεγνό τζίρο της Δευτέρας είχαμε προϊδεάσει θυμίζοντας τι είχε ακολουθήσει τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις (20/10 με 23,7 και 21/10 με 21,3 εκατ. ευρώ).

Όπως εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης, στη μεγάλη εικόνα βλέπουμε μία πτωτική αγορά που παρ' όλα αυτά ένα short squeeze για όποιο λόγο μπορεί να δώσει κίνηση χωρίς να αλλάζει η μεσοπρόθεσμη τάση, ένα ωριαίο γράφημα είναι αρκετό για να δώσει αποδόσεις αν ακολουθείται με τους κανόνες του και με τα όποια false σήματα πάνω ή κάτω.

Στην παρούσα φάση, ο Γ.Δ., μετά το χαμηλό της 15ης/10 (852,87) και παρ' όλη την πτωτική ορμή, δεν έχει καταφέρει να καταγράψει νέο χαμηλό -κάτι που είναι θετικό- αλλά ούτε και νέο υψηλό στις αντιδράσεις.

Το τελευταίο πολύ σημαντικό υψηλό ήταν στην περιοχή των 970 μονάδων.

Η τεχνική εικόνα του Γ.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v