Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2014

Από που «περνά» η άνοδος του Γενικού Δείκτη

Αντέδρασε μεν σήμερα ο Γενικός Δείκτης, μετά από "άγριο ξεπούλημα" με την διάσπαση των 842 μονάδων να δίνει ένα intraday stop στις πωλήσεις και το short.

Ομως μία συνέχιση της κίνησης προς τις 863 έχει πιθανότητες, χωρίς όμως να πείθει ή να αλλάζει κάτι επί της ουσίας στην βραχυπρόθεσμη μέτρηση του ΓΔ.

Οπως αναφέραμε και στα πρωινά σχόλια μας, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών η περιοχή των 810-818 μονάδων αντιστοιχεί στο 61% από τα ιστορικά χαμηλά μέχρι τις 1.380 μονάδες (υψηλό έτους) και σήμερα λειτούργησε σαν στήριξη.

Ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 810-818 μπορεί να φέρει την αγορά χαμηλότερα προς τις 770 μονάδες.

Πλέον το βραχυπρόθεσμο σενάριο αντίδρασης για αύριο Τρίτη και Τετάρτη για να επιβεβαιωθεί θέλει περισσότερες συναλλαγές και μετοχές-σηματωρούς να "κλείνουν" πάνω από ισχυρές αντιστάσεις. Το σενάριο δυσκολεύει από τη στιγμή που στις ξένες αγορές έχουν "ανοίξει" θέσεις πώλησης/short που ίσως φτάσουν μέχρι και το triple witching της Παρασκευής.

Δύσκολη η ουσιαστική συνέχιση του ανοδικού σεναρίου για τις 850 μονάδες (που είχε τεθεί ως πρώτος και απαραίτητος στόχος) πόσο μάλλον για τον υψηλότερο προς τις 880 μονάδες.

Χρειάζεται joker ισχυρό και πολύ απρόβλεπτο για να γίνει ένα long παιχνίδι 50 μονάδων για τον ΓΔ. Σαν να συγκεντρωθούν... 168- 170 ψήφοι από την διαδικασία της Τετάρτης 17/12. Δύσκολο το βλέπω...

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ έκαναν τη διαφορά (από ΟΤΕ,ΟΠΑΠ το περιμέναμε) και η Alpha Bank από τις τράπεζες, που όσο αραμένει αδύναμη-μη πειστική η ΕΤΕ ο κλαδικός δείκτης δύσκολα να περάσει τις 105-108 μονάδες.

Εκτός εάν, είπαμε...εμφανιστεί joker στο παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v