Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2015

ΧΑ: Βολές για δείκτες και επιμέρους μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ: Στα ιστορικά υψηλά του το γερμανικό χρηματιστήριο, αποτυπώνοντας εύγλωττα, την ισχύ των «γερμανικών συμφερόντων» και την υπεροπλία του στην Ευρώπη. Europa wird Deutsch, θυμίζω πως έγραφε προφητικά το τεράστιο πανό που είχαν αναρτήσει οι Γερμανοί στην Πύλη του Βραδεμβούργου στην διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την ενοποίηση των (τότε) δύο Γερμανιών. Αυτό και μόνον ως ενδεικτικό για να μην αυταπατώμεθα.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Θυμίζω, πως μύχιος στόχος των «γερμανικών συμφερόντων» παραμένει η μεταφορά του χρηματοπιστωτικού/χρηματιστηριακού κέντρου από το Citi στην Φραγκφούρτη. Θυμίζω η Fra.Port, επί της ουσίας το «βαθύ γερμανικό κράτος», εξασφάλισε τον έλεγχο 14 ελληνικών αεροδρομίων για τα επόμενα 40 χρόνια.

DAX: Νέο ιστορικό υψηλό στις 10.293 μονάδες. Το μόνο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, που κατά κάποιο τρόπο ακολουθεί είναι το αγγλικό (με στερλίνα η αγγλική οικονομία). Τα κυριότερα ευρωπαϊκά- της ηπειρωτικής Ευρώπης- απλά «επιστρέφουν» σε «κορυφές» 7 ετίας. Στην εμφανή υστέρηση του γαλλικού CAC 40 έναντι του DAX αποτυπώνεται η τεράστια απόκλιση των «γαλλικών» από τα «γερμανικά» συμφέροντα.

ΧΑ: Μετά βίας στην περιοχή των 800 μονάδων, που για κάποιους «και πολλές είναι».

ΕΚΤ: Εχει την σημασία της και για την Ελλάδα η όποια απόφαση της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας.

CC/ΗBC: Εδώ και καιρό, πολύ καιρό, έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για την εικόνα της μετοχής. Για τις συνέπειες της «ρωσικής κρίσης» στα αποτελέσματα του ομίλου είχε αναφερθεί έγκαιρα ο επικεφαλής Δημ. Λόης. Πάντως το » έξυπνο χρήμα» είχε ρευστοποιήσει σημαντικό μέρος των θέσεων του μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Θυμίζω στο 2ήμερο 5-8/12 η μετοχή της CC/HBC ήταν στα 18,20-17,80 ευρώ με νέο γύρο πωλήσεων να ξεκινά από την Δευτέρα (8/12).

F.F.: Στα όρια της αγοράς, τις αντοχές των τραπεζών αλλά και την εκτίμηση της για το «μετεκλογικό ΧΑ» αναφέρεται η Fast Finance.

ΑΕΠ: Στο 28,5% του ΑΕΠ ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Beta χρηματιστηριακής. Θυμίζει δε, πως την Δευτέρα, την επομένη των εκλογών έχει προγραμματιστεί το Eurogroup. «Κόλαση»...

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κόντρα στην διόρθωση και εχθές, όπως και η ΜΕΤΚΑ. Στα 5 και 8,74 ευρώ αντίστοιχα. Πρόδηλα τα οφέλη για τον όμιλο από την διπλή-παράλληλη υποχώρηση πετρελαίου-ευρώ.

ΓΕΚΕ: Από σήμερα χωρίς τα 0,17 ευρώ/μετοχή της «επιστροφής» (καθαρό ποσό μετά τους φόρους 0,153 ευρώ),

ΟΤΕ-ΟΠΑΠ: πολύ κρίσιμο να κρατήσουν οι στηρίξεις των δύο μετοχών στα 8,10 και 7,94 ευρώ για τον ΟΠΑΠ.

ΕΤΕ: ένα και πλέον δισ. ευρώ υπολείπεται η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής από την πρώτη Alpha Bank. Με χθεσινό κλείσιμο ΕΤΕ στα 4,66 δισ. ευρώ, Πειραιώς στα 5,61 και στα 5,75 δισ. ευρώ η Alpha Bank.

VIOHALCO: Κινητικότητα στις μετοχές (και τις θυγατρικές ) του ομίλου. Εδειξαν αντανακλαστικά μετά από καιρό.

ΕΛΤΕΧ-ΑΝΕΜΟΣ: Στα 0,649 ευρώ, εύρος διακύμανσης από τα 1,70 της εισαγωγής την 25/7(όπου έγιναν ρευστοποιήσεις για λογαριασμό του βασικού μετόχου Καλλιτσαντση ) έως τα 0,57 στις 29/12,

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v