Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2015

«Βολές» για ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Σαράντη, Intralot

ΑΓΟΡΕΣ. Πάνω και από τις 10.400 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, αλλά στις επιφυλακτικές φωνές για το QE της ΕΚΤ έρχεται να προστεθεί και αυτή του Stephen King, ο οποίος με άρθρο του στους Financial Times υποστηρίζει πως το «πρόγραμμα Ντράγκι» ΔΕΝ λύνει το πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ. Με ενοχλεί αφάνταστα η ελαφρότητα με την οποία προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (αναφέρομαι σε αυτά, γιατί κατά πάσα βεβαιότητα αυτά θα έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας...) υποστηρίζουν πως το QE της ΕΚΤ είναι ανάλογο με τα προγράμματα που εφάρμοσαν (και εφαρμόζουν) οι ΗΠΑ.

«ΠΑΡΑΘΥΡΟ». Συζητήθηκε η διακριτική αλλαγή στάσης των Φινλανδών ως προς το θέμα των εναλλακτικών προτάσεων για επαναδιαπραγμάτευση ελληνικού χρέους.

SUPER MARIO. Αποθεωτικός για τον Ιταλό τραπεζίτη ο Martin Sandbu στους Financial Times. Το τριπλό τρικ του... σούπερ Μάριο.

Χ.Α. Και άλλο αμερικανικό σπίτι που κόβει τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών. Η JP Μorgan διατηρεί μεν τη σύσταση overweight, αλλά χαμηλώνει τον πήχη για την Alpha Bank στο 0,59 από 1,01 ευρώ, για τη Eurobank στο 0,19 από το 0,40 ευρώ, για την ΕΤΕ στο 1,98 από 3,59 ευρώ και για τη μετοχή της Πειραιώς στο 1,23 από 2,45 ευρώ.

ΔΕΗ. Στα 5,16 ευρώ στο υψηλό ημέρας εχθές η μετοχή της ΔΕΗ, που τεχνικά διατηρεί τα περισσότερα χαρακτηριστικά που σημειώναμε πρόσφατα στην στήλη.

ΟΤΕ. Εχθές «έτρεξαν» ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, καθώς για πολλοστή συνεδρίαση από την τριάδα κρατώνται εφεδρείες. Έχει τονισθεί πως λίγο έως πολύ συγκεκριμένο «χρήμα» κινείται εκ περιτροπής-κυκλικά στις εν λόγω μετοχές. Για τον ΟΤΕ προέχει η επιβεβαίωση των 8,50-8,55 ευρώ.

ΠΑΚΕΤΑ. Με το... καλημέρα δύο πακέτα. Σε συνέχεια των πολλών προσυμφωνημένων πράξεων της χθεσινής συνεδρίασης.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Μετά από καιρό σημαντική άνοδος 3,64% στα 7,40 ευρώ με συναλλαγές 38.614 αξίας 285.134 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Εν μέρει ικανοποιητική η χθεσινή προσπάθεια. Υψηλό ημέρας τα 5,01 ευρώ, κλείσιμο στα 4,97, αλλά εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη συνέχεια η υπέρβαση (τουλάχιστον) των 5,05 ευρώ με κομμάτια.

INTRALOT vs INTRACOM. Στo 1,31 ευρώ η μετοχή της πρώτης με κέρδη 20,18% από την αρχή του έτους, στo 0,383 ευρώ με απώλειες 10,93% η Intracom στο ίδιο διάστημα. Η διαφορά στην πολύ σημαντική λεπτομέρεια που μας θύμιζε ο Χαμαιλέων στις 20 Ιανουαρίου. Μία ματιά στο σχόλιο του και θα γίνει κατανοητή... η συνέχεια.

FT 25. Στις 253 και στις 258 μονάδες τοποθετούν τις πρώτες βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις επαγγελματίες της αγοράς.

σ.σ. θα «ανεβάσουμε» διάγραμμα και μέτρηση του FT 25 μόλις διαμορφωθεί ξεκάθαρη βραχυπρόθεσμη εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v