Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2015

Βολές για αγορές, τράπεζες και FT Mid

ΑΓΟΡΕΣ: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές, αλλά ο DAX έκλεισε 0,78% υψηλότερα στις 10.710,97 μονάδες. Στις 10.810,57 μον. το ιστορικό υψηλό για τον δείκτη. Η Fed έφερε τους πωλητές στην Wall Street.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ: Σαρωτικές οι χθεσινές απώλειες στο ΧΑ, περισσότερο όμως στον τραπεζικό κλάδο, όπου σωρευτικά ο δείκτης μετεκλογικά παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης με 43,81% (αναλυτικά στοιχεία στο σχόλιο του Θανάση Σταυρόπουλου).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συντριπτικό το -26,67% με τον κλαδικό δείκτη στις 53,94 μονάδες. Με το...splitάρισμα των τραπεζικών δεικτών (από Δευτέρα) διασώζεται «τεχνικά» η κατάσταση. Ωστόσο για να έχουμε αίσθηση της συντριβής και τάξη μεγέθους του τι έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, θυμίζω πως στα «υψηλά» Οκτωβρίου του 2007 ο τραπεζικός δείκτης είχε φτάσει μέχρι τα επίπεδα των 7.750 μονάδων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΙΙ: Η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά συμφέροντα του κράτους χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Επιπλέον σημείωσε ότι εφόσον γίνουν αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, αυτές θα γίνουν με διαβούλευση και ενημέρωσε ότι την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τη διοίκηση της Eurobank.

Η αγορά, τα hedge funds προεξοφλούν επιθετικά τις νομοτελειακές αλλαγές στο σύστημα. Πάντως αργά το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (και «τσάρος» της Οικονομίας) φέρεται να είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με παράγοντες εντός και εκτός συνόρων.

Απαιτείται αυξημένη προσοχή σήμερα-αύριο-Δευτέρα από όσους παίζουν άκριτα short τον τραπεζικό κλάδο.

ΟΤΕ: Θέμα χρόνου να «χτυπηθεί» και η μετοχή του ΟΤΕ. Στα 7,77 με χαμηλό ημέρας τα 7,73 ευρώ και αποτίμηση 3,81 δις ευρώ.

ΟΠΑΠ: Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των άλλων είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο επανεξέτασης της συμφωνίας. Απώλειες 22,92% για τη μετοχή, από την αρχή του έτους. Στα 2,19 δις ευρώ η αποτίμηση.

FT: Σήμα συναγερμού στην Ευρώπη για ΣΥΡΙΖΑ-Ρωσία. Ευρύτερο (και) γεωπολιτικό, πλέον, το παιχνίδι.

VIOHALCO: Μεταβίβαση υψηλής κυριότητας μετοχών από τον πατριάρχη Νίκο Στασινόπουλο στην διάδοχη κατάσταση Μιχάλη Ν. Στασινόπουλο και Ιπποκράτη- Ιωάννη Ν. Στασινόπουλο. Σε μία δύσκολη καμπή για τον ιστορικό όμιλο.

ΤΙΤΑΝ: Στην ιστορική ελληνική τσιμεντοβιομηχανία τα δέοντα έχουν γίνει εδώ και καιρό. Με τους Τάκη Κανελλόπουλο και Δημήτρη Παπαλεξόπουλο σε θέσεις κλειδιά.

FF Group: Για την ιστορία, το μοναδικό χαρτί του ft25, που διασώθηκε εχθές. Με 1,54% στα 27 ευρώ, αποτιμάται 1,81 δις ευρώ.

ΔΕΗ: Οριακά στο ένα δισ. ευρώ η αποτίμηση της Επιχείρησης. Το πρώτο και καθοριστικό black out έγινε στις 9/12 με -23% την επομένη των ανακοινώσεων Σαμαρά.

FT Mid: Attica Bank, ΠΛΑΙΣΙΟ και Ελληνικά Καλώδια οι μόνες 3 που διασώθηκαν από τον F T Mid. Ωστόσο στο ΠΛΑΙΣΙΟ δεν άλλαξαν χέρια περισσότερα από 641 κομμάτια (3.583 ευρώ) και στα ΕΛ.ΚΑ ακριβώς 250 συνολικής...αξίας 189 ευρώ. Ολα κι όλα.

CONTRARIAN: FG Europe (0,47 ευρώ), ΕΒΖάχαρης (0,241), ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (0,30), QUAL (0,445 ), ΗOL (0,543), ΠΛΑ.ΚΡ (5,64 ευρώ) κ.λ.τ.δ ήτοι και λοιπές ταπεινές δυνάμεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v