Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραγασάκης: Δεν θα θίξουμε τα συμφέροντα των μετόχων στις τράπεζες

Σε διαβούλευση με τους ιδιώτες μετόχους θα γίνουν οι αλλαγές στις τράπεζες, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ετοιμάζουμε μακρύ κατάλογο επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. Πώς σχολίασε την βουτιά των μετοχών στο ΧΑ.

Δραγασάκης: Δεν θα θίξουμε τα συμφέροντα των μετόχων στις τράπεζες

H κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά συμφέροντα του κράτους χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. 

Επιπλέον σημείωσε ότι εφόσον γίνουν αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, αυτές θα γίνουν με διαβούλευση και ενημέρωσε ότι την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τη διοίκηση της Eurobank. 

Παράλληλα, επισήμανε αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ότι αν κάποιοι επενδυτές είχαν λανθασμένα επενδύσει σε μια ιδιωτικοποίηση που δε θα γίνει είναι εύλογο να αλλάξουν προσανατολισμό. «Ετοιμάζουμε ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Γιατί πέρα από την Ελλάδα της μιζέριας υπάρχει η Ελλάδα των δυνατοτήτων», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Για την σημερινή πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο ο Γιάννης Δραγασάκης εξήγησε: «Είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και το χρηματιστήριο. Σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η άνοδος των μετοχών των τραπεζών και η εύρυθμη λειτουργία τους. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών».

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι δεν θα υπάρξει «ούτε ρήξη ούτε και συνέχιση μιας πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή».

«Έχουμε σχέδιο. Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μία χώρα που έχει τη δική της άποψη και γνώμη και κατανοούμε ότι και οι άλλες χώρες έχουν τα δικά τους κοινοβούλια. Γι’ αυτό μιλούμε για διάλογο και όχι τσαμπουκάδες» τόνισε ο Γιάννης Δρασάκης.

 


Real.gr ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΥ by realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v