Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2015

Βολές για... τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, CC HBC, Μυτιληναίο

ΑΓΟΡΕΣ. Νέα μικρή διόρθωση στη Wall Street, με τον DJIA στις 18.096,90 μονάδες (-0,58%), τον Nasdaq στις 4.967,14 (-0,26%) και τον S&P κατά 0,44% χαμηλότερα στις 2.098,53 μονάδες.

Για τον DAX υποχώρηση στις 11.390 μονάδες από το νέο ιστορικό υψηλό των 11.465,23 μονάδων.

ECB. Κληρώνει για όλους ή μάλλον για σχεδόν... όλους, πλην ημών, όπως σημειώνει εύστοχα ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Το ότι κυρίως το Capital αποεπενδύει θέσεις του σε Eurobank (και δευτερευόντως σε Πειραιώς) είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Ο.Κ., οι σταθεροί αγοραστές όμως σε όλη τη διάρκεια της διόρθωσης του κλάδου ποιοί είναι; Έλα μου ντε.

ΔΕΙΠΝΟ. Να υποθέσω πως στο δείπνο που είχε διοργανώσει ο Στέλιος Ζαβός στο Μανχάταν (τέλη Φεβρουαρίου) οι συμμετέχοντες Willbur Ross, John Paulson, George Soros, Leon Black, Byron Wein κ.ά. θα είχαν συζητήσει (εκτός από τις θέσεις τους σε μετοχές ελληνικών εταιρειών) και για την short αντασφάλιση κινδύνου της έκθεσής τους.

ΔΕΗ. Από τους μακροβιότερους επικεφαλής της Επιχείρησης, ο Αρθούρος Ζερβός, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Καϊταντζίδης στο σχετικό θέμα του για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ. Πάντως, η μετοχή χρειάζεται (υπο)στηρίξεις από τα 6,20 και πάνω.

ΟΤΕ. Τουλάχιστον κρατήθηκαν τα προσχήματα. Πρέπει να διατηρήσει το 9άρι μπροστά. Με 4,440 δισ. ευρώ στη δεύτερη θέση πάνω από ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς.

CC HBC. Από τα χαμηλά των 13,55 ευρώ στις 20/1 η τεχνική εικόνα της μετοχής έχει βελτιωθεί αισθητά. Με 5,947 δισ. ευρώ αποτίμηση διατηρείται στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Όσο κρατά τα 6,05-6,10 ευρώ χρήζει αναφοράς.

ΤΖΙΡΟΙ. Από τα ελάχιστα ενθαρρυντικά των τελευταίων διορθωτικών συνεδριάσεων. Οι μέτριοι τζίροι που σε μ.ο παραμένουν στο σχεδόν μισό της προηγηθείσας ανοδικής κίνησης (από τις 708 έως τις 945 μονάδες για τον Γ.Δ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v