Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2015

Βολές για... ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τιτάν, FFG

ΑΓΟΡΕΣ. Επέστρεψαν στα ρεκόρ Dow Jones και S&P, έσπασε το φράγμα των 5.000 μονάδων ο Nasdaq μετά από 15 χρόνια.

Χ.Α. Αντιθέτως στο Χ.Α. συνεχίζεται η «επιστροφή» στη δεκαετία του ΄80. (Χα)σούρα 6 δισ. από το καρέ της πτώσης, μέτρησε ο Θανάσης Σταυρόπουλος με τις ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha Bank να διορθώνουν διψήφια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Συνολική αποτίμηση των 4 συστημικών τραπεζών στα 13,4 δισ. ευρώ.

Για στροφή στον... ρεαλισμό για τα κόκκινα δάνεια, κάνει λόγο η Αναστασία Παπαϊωάννου. Στην αποστροφή της απάντησης του αρμόδιου υπουργού « δεν έχουμε αποφασίσει» για το φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων, της πρόθεσης της κυβέρνησης για την δημιουργία μίας bad bank κρύβεται ένας από τους ουσιαστικούς λόγους της αδυναμίας των τραπεζών. Πάντως, καλό είναι να αποφασίζουν οι αρμόδιοι για τέτοιες..λεπτομέρειες.

USA. Μαθαίνω πως περισσότερες από 2,5 ώρες διάρκεσε η συνάντηση του Δημ. Στρατούλη με τον Αμερικανό Πρέσβη. Να υποθέσουμε τα 2-3 αντικείμενα της πολύωρης πρώτης συνάντησης των δύο πλευρών.

ELDORADO GOLD. Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση της εταιρείας, δηλαδή του Paul Wright πως εάν... δεν, θα...Για έναν απλό επανέλεγχο δύο αδειών για το υπό κατασκευή εργοστάσιο εμπλουτισμού που κατασκευάζεται στις Σκουριές διανοήθηκε να κάνει λόγο ο Παν. Λαφαζάνης, μην τρελαθούμε παντελώς.

ΕΤΕ. Δραματική η υποχώρηση της μετοχής από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά του 1,72 ευρώ, μία εβδομάδα πριν στο μόλις 1,19 ευρώ, εχθές. Είναι τέτοια η απομείωση της θέσης των τραπεζών, που με βάση τις χθεσινές τιμές κλεισίματος δεύτερος στη σχετική κατάταξη αποτιμήσεων ανήλθε ο ΟΤΕ με 4,484 δισ. ευρώ. Αφήνοντας την Alpha Bank με 4,252 δισ. στην τρίτη και την Εθνική με 4,204 δισ. ευρώ στην τέταρτη θέση. Την 10άδα συμπληρώνουν Πειραιώς (3,057 δισ.), ΟΠΑΠ (2,759 δισ.), FF Group (1,914 δισ.), Eurobank (1,897 δισ.), Τιτάν (1,810 δισ.) και με 1,748 δισ. ευρώ η Κύπρου, στην δέκατη θέση.

ΔΕΗ. Να υποθέσω πως το μοντέλο των αυξήσεων της Επιχείρησης θα ακολουθηθεί και στις άλλες εταιρείες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά και στον ιδιωτικό. Στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας ειδική πρόβλεψη για χρεώσεις (των πελατών/καταναλωτών της ΔΕΗ) προκειμένου να καλυφθεί μία... εκκρεμοτητούλα με κάτι δάνεια της ΓΕΝΟΠ κ.λπ. Τι να λέμε τώρα.

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Χάρη στους δύο από τους πάλαι ποτέ τρεις... σωματοφύλακες του FT 25 διασώθηκαν σε κλείσιμο οι 248 μονάδες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ισχυρή εντολή αγοράς έως τα 2,27 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ. Απλά ΤΙΤΑΝοτεράστιος και εχθές. Με εμβληματικό 4,03% στα 23,50 ευρώ. Με συναλλαγές 1,523 εκατ. ευρώ. Συνεχίζονται οι αγορές από το... Αμέρικα.

FF GROUP. Ισχυρό και εχθές το χαρτί. Εάν περάσει τα 29,20 ευρώ η μετοχή, η αποτίμηση του ομίλου επανέρχεται πάνω από τα δύο δισ. ευρώ. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, από την Κερασίνα Σταυροπούλου, τη νέα εκπρόσωπο του δημοσίου στο ΤΧΣ.

ΕΛΠΕ. Σαφώς βελτιωμένη και τεχνικά η εικόνα της μετοχής στα 4,46 ευρώ.

FRIGO. Εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλεται και στη μετοχή της Frigo. Ισχυρά χέρια (υπο)στηρίζουν την προσπάθεια. Στο 1,85 ευρώ.

ΙΝΛΟΤ. Και στην Intralot επιχειρούν. Στο 1,80 ευρώ με 51.394 τεμάχια. Για να δούμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v