Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2015

Βολές για τράπεζες, Τιτάν, ΕΤΕ, Αστήρ, Attica Group

ΑΓΟΡΕΣ - DAX. Πάνω από τις 11.500 μονάδες για νέα ιστορικά υψηλά, τον... αδιόρθωτο οι Γερμανοί στο colpo grosso των long στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Θυμίζω από τα χαμηλά των 8.354,97 μονάδων (52 εβδομάδων). 

ΝΤΡΑΓΚΙ. Podemos στην Ισπανία, F.N και M. Lepen στη Γαλλία, σίγουρα ο Μ. Ντράγκι δεν είχε και πολλές επιλογές από το να ακολουθήσει το πρόγραμμα που ξεκινά. Κάτι, που μετά βδελυγμίας αποκήρυσσε το Βερολίνο.

FT 25. Όπως σημειώνει ο φίλος goldfish για τον δείκτη διακρίνεται σχηματισμός επικάλυψης εν όψει... (engulfinf bullish). Είναι συμβατός ακόμα και με ένα αρχικό intraday pullback. Μετά όμως θα ακολουθήσει ραγδαία ανοδική κίνηση...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Η επισήμανση του Γιώργου Α. Σαββάκη για τη φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών (διά στόματος Μ. Ντράγκι) καίρια, καθώς σε αυτήν τη δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη (υπο)στηρίχθηκε το χθεσινό ανοδικό «γύρισμα» των τραπεζών.

TEXNIKA. O φίλος Antonis (από την ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary) εκτιμά, πως ετοιμαζόμαστε για ανοδική κίνηση και μάλιστα δυνατή εν μέσω αναταράξεων, διότι:

1. Στο ημερήσιο ο στοχαστικός έφτασε σε υπερπουλημένα επίπεδα που δίνουν αντίδραση.
2. Οι bollinger του RSI αρχίζουν να συγκλίνουν αρκετά.
3. Και στο ωριαίο ισχύουν αντίστοιχα, και επιπλέον ο MACD έχει εμφανέστατες θετικές αποκλίσεις.

Στήριξη μπορεί να υπάρξει στη ζώνη 239-240. Κάτω από εκεί θα μπορούμε να πάμε και 20 μονάδες κάτω, αλλά δε νομίζω ότι είναι τώρα η στιγμή...

Ο MeH(13) από το 283 έχει δοκιμαστεί ανεπιτυχώς 2 φορές. Συνήθως χρειάζεται και μία τρίτη πριν δώσει την αντίδραση...

Αντιστάσεις 251 - 258 - 268, κλπ...

ΤΙΤΑΝ. Καθαρά κέρδη 30,9 εκατ. ευρώ το 2014. Μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Η δικαίωση όσων πιστών φίλων της εταιρίας και της μετοχής. Σηματωρός ο τίτλος μετρά απόδοση 14,76% από την αρχή του έτους.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. Κάτι κινείται, καθώς όλο και περισσότερες υγιείς επιχειρήσεις (και όχι μόνο από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση) προχωρούν είτε στη διανομή μερίσματος είτε στην επιστροφή κεφαλαίου.

ATTICA GROUP. Επέστρεψε σε πλήρη κερδοφορία. Ενίσχυση σε όλες τις κατηγορίες εσόδων.

ΕΤΕ. Τώρα που δίνεται το πράσινο φως για την πώληση μεριδίου της Finansbank, η Τουρκία παίζει με τη... φωτιά. Ορατός ο κίνδυνος του χρηματοπιστωτικού χάους. Και προφανώς τα ουσιαστικά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας δεν λύνονται με τις... σουλτανικές άνωθεν παρεμβάσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν.

ΑΣΤΗΡ. Βλέπω να τα μαζεύουν και να φεύγουν... οι κολλητοί του Ρ.Τ. από τον Αστέρα.

Χ.Α. Σύμφωνα με όσα διαβάζω στο σχετικό θέμα του Θανάση Σταυρόπουλου ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Φεβρουάριο 2015 ανήλθε στα επίπεδα-ρεκόρ των 38.527 έναντι 28.532 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Φεβρουάριο 2014 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 29.917).

Αυξανόμεθα... έτσι μπράβο, να μαζευόμαστε ξανά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v