Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 12 2015

Frigoglass: Ενθαρρυντικό το Q4

Στο 1,60-1,66 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της Frigoglass. Χαμηλό 52 εβδομάδων στο 1,38 ευρώ (11/12/2014), υψηλό στα 5,48 ευρώ (18/3/2014).

Η εταιρία έρχεται από μία... τραυματική περίοδο των τριών τριμήνων του 2014, αλλά με ενθαρρυντικές (μετά από καιρό) ενδείξεις και ποιοτικά στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο της περυσινής χρήσης.

Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε διαβάζω για σημαντική μείωση ζημιών στο Q4 στα 6,2 εκατ. (από 32,4 εκατ. ευρώ), αλλά διεύρυνση στα 56,5 από 30,7 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Από τις δηλώσεις του Torsten Tuerling, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, θα εστιάσω κυρίως στο ότι:

- στη διάρκεια του τριμήνου ολοκληρώθηκε επίσης η συμφωνία σχετικά με την ασφαλιστική απαίτηση για την απώλεια εισοδήματος από την διακοπή λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας στην Ινδία εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε εκεί, και πως

- για το 2015, αναμένεται η αύξηση του μεριδίου αγοράς στον Κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της νέας, άκρως πρωτοποριακής, γενιάς επαγγελματικών ψυγείων ICOOL. Επίσης, αναμένεται ότι τα οφέλη του εξορθολογισμού της παραγωγικής της βάσης, στη διάρκεια του έτους, θα συμβάλλουν στην ανάκτηση του περιθωρίου κέρδους.

Μπορεί η μετοχή της Frigoglass να είναι ένα από τα... στοιχήματα του πρώτου 6μηνου του 2015; Σίγουρα το Q1 θα είναι καθοριστικό, σηματωρός για τη χρήση από τη στιγμή που η διοίκηση της περιμένει συνέχιση της μεταβλητότητας των αγορών και για το 2015 ωστόσο υπό προϋποθέσεις χρήζει προσοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v