Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Στα 6,2 εκατ. περιορίστηκαν οι ζημίες το Q4

Βελτιωμένα αποτελέσματα στο δ' τρίμηνο εμφανίζει η Frigoglass. Αύξηση πωλήσεων κατά 0,5% και EBITDA κατά 84,9% στο τρίμηνο.

Frigoglass: Στα 6,2 εκατ. περιορίστηκαν οι ζημίες το Q4

Σημαντική βελτίωση εμφάνισαν τα αποτελέσματα της Frigoglass το δ' τρίμηνο του 2014, κι η εταιρεία καταγράφει καθαρές ζημίες ύψους 6,2 εκατ. ευρώ από 32,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Σε ετήσια βάση, ωστόσο, η Frigoglass διεύρυνε τις ζημίες της στα 56,5 εκτ. ευρώ από 30,7 εκατ. ευρώ. 

Οι πωλήσεις το δ' τρίμηνο ενισχύθηκαν 0,5% στα 127,5 εκατ. ευρώ, όμως στο έτος υποχώρησαν 6,8% στα 487 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA βελτιώθηκαν 84,9% το δ' τρίμηνο στα 20,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο έτος μειώθηκαν 1,5% στα 62,9 εκατ. ευρώ. 

Ο κύριος Torsten Tuerling, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

«Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη χρονιά, που σφραγίστηκε ωστόσο από σημαντικές επιτυχίες. Στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου επιτύχαμε σαφώς υψηλότερα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε σχέση με εκείνα του αντίστοιχου τριμήνου πέρυσι, γεγονός στο οποίο συνέτεινε η μεγάλη αύξηση των πωλήσεων που καταγράφηκε στον κλάδο υαλουργίας τόσο στη Νιγηρία όσο και στο Ντουμπάι. Τα αποτελέσματα του κλάδου επαγγελματικής ψύξης επηρεάστηκαν από τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τον εξορθολογισμό της παραγωγικής μας βάσης και την αναστροφή της ζημιογόνας πορείας ορισμένων μονάδων μας. Στη διάρκεια του τριμήνου ολοκληρώσαμε επίσης τη συμφωνία σχετικά με την ασφαλιστική απαίτηση για την απώλεια εισοδήματος από τη διακοπή λειτουργίας της παραγωγικής μας μονάδας στην Ινδία εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε εκεί. Παρά τη σταθερή ανάπτυξη σε Δυτική Ευρώπη και Αφρική, στη διάρκεια του τριμήνου, οι πωλήσεις στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης επηρεάστηκαν αρνητικά από τη συρρίκνωση της ρωσικής αγοράς, δεδομένων των δυσμενών μακροοικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Για το σύνολο του έτους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 70 μονάδες βάσης παρά την πτώση των πωλήσεων κατά 7%. Όπως και τα προηγούμενα οκτώ τρίμηνα, συνεχίσαμε να μειώνουμε τα αποθέματα και βελτιώσαμε αντίστοιχα το κεφάλαιο κίνησης.

Για το 2015, αναμένουμε την αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο επαγγελματικής ψύξης μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της νέας, άκρως πρωτοποριακής, γενιάς επαγγελματικών ψυγείων ICOOL. Επίσης, αναμένουμε ότι τα οφέλη του εξορθολογισμού της παραγωγικής μας βάσης, στη διάρκεια του έτους, θα συμβάλουν στην ανάκτηση του περιθωρίου κέρδους. Αναμένουμε συνέχιση της μεταβλητότητας των αγορών το 2015 και θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας και των ταμειακών ροών».

 

*** Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Frigoglass επισυνάπτονται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v