Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2015

Βολές για... τράπεζες ΟΤΕ, CC HBC, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ, FFG

ΑΓΟΡΕΣ. Με αρνητικό επιτόκιο δανείστηκε και η Ιρλανδία. Υπερκαλύφθηκε 4 φορές ομόλογο 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο μείον 0,1%, με τις προσφορές να φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ.

Χ.Α. Εγκλωβισμένο σε πτωτικό κανάλι κυρίως λόγω των τραπεζών. Ωστόσο, ο Τραπεζικός Δείκτης «χρωστά» μία αντίδραση πάνω από τις 560 μονάδες.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ. Η ελληνική πλευρά πήρε κάτι παραπάνω από αυτά που προεξοφλούσε εχθές η αγορά. Το χθεσινό -1,94% του Γ.Δ. περιελάμβανε πολύ «κάλυψη» σε θέσεις «πώλησης»/short. Εκτίμησή μου πως αυτό θα βγει «ανάποδα» σήμερα.

ALPHA BANK. Τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις κάνει τη θετική διαφορά. Και το ΑΛΦΑτπ δίνει καλή απόδοση.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK. Για καθαρά τεχνικούς, συγκυριακούς λόγους ορισμένοι ποντάρουν σήμερα-Δευτέρα σε κόντρα κίνηση από τα τελευταία ιστορικά ελάχιστα των δύο μετοχών. Η προσφορά κυρίως λόγω Stoxx 600 έχει ολοκληρωθεί.

DEUTSCHE BANK. Στέλεχος τραπεζικής χρηματιστηριακής υποστηρίζει πως ο κυριότερος αγοραστής στη διάρκεια της τελευταίας διόρθωσης των μετοχών του κλάδου είναι η Deutsche Bank.

DAX. Στις 11.899 μονάδες ο δείκτης, θέλει λίγη προσοχή καθώς ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 11.800 μονάδων οδηγεί σε αλλαγή βραχυπρόθεσμης τάσης. Με σημαντικό περιθώριο διόρθωσης.

ΟΤΕ. Σημαντική η πίεση στη χθεσινή συνεδρίαση και μάλιστα με συναλλαγές 10,7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κράτησε σε κλείσιμο τα 8 ευρώ και αυτό μπορεί να «κρύβει» βραχυπρόθεσμη αντίδραση.

CC HBC. Σταθερά ανοδική η κίνηση από τα τελευταία χαμηλά των 13,55 ευρώ (στις 20/1). Εχθές αντέδρασε έως τα 16,56 για να κλείσει στα 16,25 ευρώ. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την περιοχή των 16,60 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Νέα χαμηλά εχθές στο 1,59 ευρώ με φορτίο πωλήσεων. Επιχειρηματικά δεν βοηθά η συγκυρία, ρευστοποιεί και ισχυρό εγχώριο θεσμικό χαρτοφυλάκιο.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στο 1,58 ευρώ, που είναι νέο χαμηλό περιόδου για τη μετοχή της ΓΕΚ. Αντιμετωπίζει, όπως και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ τα λίγο ως πολύ γνωστά προβλήματα του κλάδου.

ΑΛΦΑΤΠ. Κινητικότητα τελευταία και αυξημένες συναλλαγές. Ορισμένοι «βλέπουν» την υπέρβαση του 0,40 ευρώ.

ADR της ΕΤΕ στο NYSE. Διόρθωσε 0,83% στο 1,20 δολάριο. Μία η άλλη για κάποιον που μετακυλύει από ADR σε ΕΤΕτπ + μετοχή και Συμβόλαιο στο ΧΠΑ.

ΠΛΑΙΣΙΟ. Από τις θετικές εκπλήξεις. Με καλά αποτελέσματα 2014, η μετοχή έχει θετική απόδοση (4,36%) από την αρχή του έτους, βραχυπρόθεσμα/εβδομαδιαία ενισχύεται 3,99% και εχθές έπιασε τα 5,75 ευρώ, πρώτος σημαντικός στόχος.

F.F. GROUP. Δικαιολογεί οπισθοχώρηση προτού δοκιμάσει προς τα 26 ευρώ. Κορυφή, θυμίζω, τα 33,561 ευρώ από την 20ή/6/2014. Αποτιμάται 1,66 δισ. ευρώ, καταλαμβάνοντας την 8η θέση της σχετικής κατάταξης. Στην 9η ο Τιτάνας με 1,566 δισ. και στην 7η η Κύπρου με 1,70 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v