Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2015

Βολές για... ΕΤΕ, Alpha, Viohalco, ΦΡΙΓΟ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ

ΑΓΟΡΕΣ. Άλμα 230 μονάδων για τον DJIA, με την Fed στο επίκεντρο. Νέα ιστορικά υψηλά για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

ΤΑΣΗ. Κοινή εκτίμηση στην αγορά πως η τάση θα... προδιαγραφόταν από τον τραπεζικό κλάδο. Η εδώ και καιρό διαφοροποίηση των ΕΤΕ και Alpha Bank από Πειραιώς και Eurobank εξηγεί και τη χθεσινή θεαματική απόκλιση των «2 ζευγών».

Με την ανάλογη αντιστάθμιση από τα «ισχυρά χέρια» και με «τριγωνικές κινήσεις» σε μετοχές-warrants και στην περίπτωση της Εθνικής μέσω του ADR της.

ADR της ΕΤΕ. Στο 1,29 δολάριο με 4,88%, πρώτη ανοδική αντίδραση μετά από ένα σημαντικό καθοδικό σερί.

Γ.Δ. Το ότι πέρασε το crash test των 759 μονάδων, υποστηρίζει ο αναλυτής Βασίλης Μαρκάκης, δημιουργεί βάσιμες προϋποθέσεις να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μία ανοδική αντίδραση με ελάχιστο στόχο τη ζώνη που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματος και τον εκθ. ΚΜΟ 30 ημερών, προς τις 820 μονάδες.

VIOHALCO. Εμπεριστατωμένη η προσέγγιση του Στέφανου Κοτζαμάνη για την προοπτική των θυγατρικών ΕΛΒΑΛ, ΣΙΔΕΝΟΡ και ΧΑΛΚΟΡ. Προηγείται στο ταμπλό ο όμιλος, κατά παράδοση. Όχι με την αίγλη του παρελθόντος, πλην όμως εχθές σημειώθηκε το 5 στα 5. Μητρική και θυγατρικές σε FT 25 και FT Mid.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Παρενέβη (για πολλοστή φορά) η Ουάσιγκτον με τηλεφώνημα της Κάρολιν Άτκισον στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης. Έχω μία απορία, ο Γ. Δραγασάκης στο πλαίσιο των επαφών του με μεγαλοεπενδυτές, καλή ώρα Pr. Watsa, G. Ross, έχει συναντηθεί και με τους J. Paulson, G. Soros; Και εάν ισχύει η πληροφορία πως και δεν έγινε ευρύτερα γνωστή.

πρώην ΤΑΙΠΕΔ. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες και οι ανατροπές από τον Φώτη Κόλλια. Δεν γνωρίζω εάν τελικά (και πως) θα περάσει από τους δανειστές το Ταμείο με τη νέα του μορφή, κυρίως όμως με τον νέο σκοπό του ΑΛΛΑ βρίσκω εξαιρετικές και προς τη σωστή κατεύθυνση τις περισσότερες αλλαγές. Και προσωπικά, δημοσιογραφικά, λιγουλάκι δικαιωμένος καθώς από την πρώτη μέρα σύστασης του πρώην ΤΑΙΠΕΔ (επί Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου και Κων. Μητρόπουλου) έχω αρθρογραφήσει πυκνά για τα θέματα του Ταμείου.

FRIGO. Στο 1,78 ευρώ, υψηλά ημέρας, το χθεσινό κλείσιμο. Εάν επιβεβαιωθεί η τεχνικότητα της μετοχής τα βλέπω τα 2,05 ευρώ.

ΕΧΑΕ. Πτώση 35% στα κέρδη του 2014. Τελικά επιστρέφει 0,32 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Τελειώνει το... μαρτύριο, προσοχή Παρασκευή-Δευτέρα. Νέα χαμηλά εχθές στο 0,321 ευρώ.

ΕΤΕτπ, ΑΛΦΑτπ. «Τρέχουν» πριν από τις... μάνες. Και στη διόρθωση και στην αντίδραση. Εχθές επιβεβαιώθηκε μόνο για το ΕΤΕτπ (στο 0,195 με 11,43%), καθώς το ΑΛΦΑτπ «γύρισε» αρνητικά 4,55% στο 0,42 ευρώ. Σήμερα όμως...

AUTOHELLAS. Κίνηση μεν στα 10,65 ευρώ (3,40%), αλλά με μόλις 400 μετοχές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/ΤΕΝΕΡΓ. Δεν τα πήγαν καλά εχθές οι σηματωροί. Δεν ακολούθησαν την προσπάθεια-γύρισμα των ΕΤΕ, Alpha Bank, Viohalco.

ΜΟTOR OIL. Τα 7 ευρώ -υψηλό χθεσινής συνεδρίασης- θα πρέπει να διασπασθεί πειστικά.

FT 25. Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη εάν υπερβεί τις 229 μονάδες μπορεί να τον οδηγήσει προς τις 235 (με στήριξη στις 226). Για να δούμε σήμερα όσοι γύρισαν εχθές τα short σε long θα δικαιωθούν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v