Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2015

Βολές για... ΜΥΤΙΛ, ΓΕΚ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΡΛΚ, ΔΕΗ, ΕΤΕ

ΑΓΟΡΕΣ. Η Wall «υπέκυψε» στις δολαριακές πιέσεις, το ευρώ επανήλθε προς τo 1,10 δολάριο, στη Φρανκφούρτη ο DAX απέχει 65 μονάδες από τις κρίσιμες για τη βραχυπρόθεσμη τάση 11.800 μονάδες.

S&P 500. Παραμένει, για πολλούς, ο κυριότερος σηματωρός των χρηματιστηρίων, διεθνώς. Στις 2.061 μονάδες εχθές βράδυ.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ. Από τη στάση όσων προσβλέπουν σε... διέξοδο/λύση θα εξαρτηθεί εάν η αγορά θα κινηθεί προς τις 850 μονάδες, καθώς διάθεση για ρευστοποιήσεις και μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων υπάρχει για σήμερα.

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ από την ελληνική τραγωδία, άλλη μία συγκλονιστική παραδοχή για το πώς το «διεθνές σύστημα» έφερε την Ελλάδα σε αυτήν την θέση. Ο αυστριακός Κουρτ Μπάγιερ, μόνο τυχαίος δεν είναι, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Διαβάζοντας τη προσέγγισή του γίνεται κατανοητός ο εκνευρισμός των ισχυρών των Βρυξελλών από τους αρχικούς χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Στις 636,34 μονάδες ο Τραπεζικός Δείκτης, περιθώριο υποχώρησης μέχρι τις 620 μονάδες, χωρίς να αλλάζει στο ελάχιστο η τάση των T+2+1 συνεδριάσεων. Από τις 600 και χαμηλότερα είμαστε υποχρεωμένοι να αναδιπλωθούμε.

ΤΕΧΝΙΚΑ. Στις 799 μονάδες η πλησιέστερη (ασθενής) αντίσταση του Γ.Δ., στις 805-806 η ισχυρότερη καθότι ορίζεται από τον εκθ. ΚΜΟ 30 ημερών.

ΒΟΗΘΕΙΑ. Μέσω του ELA οι δανειστές δίνουν ρευστότητα στις τράπεζες, μέσω του EFSF σφίγγουν και άλλο τη μέγγενη. Η κυβέρνηση περίμενε/ευελπιστούσε πως θα εξασφάλιζε ένα Ο.Κ. για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ. Θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα. Την Τρίτη «κλείνει» και χρηματιστηριακά ο μήνας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Στα 675,77 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του Μυτιληναίου, στα 457,17 εκατ. της ΜΕΤΚΑ. Συνολικά ο όμιλος αποτιμάται περί το 1,132 δισ. ευρώ. Με βάση τα αποτελέσματα του 2014, η τελευταία στόχευση της Alpha Finance (στα 10 ευρώ για τον Μυτιληναίο) θεωρείται εφικτή. Αγορά/long στον Μυτιληναίο και πώληση/short στη ΜΕΤΚΑ, ή μήπως κάνω λάθος;

ΓΕΚ/ΤΕΝΕΡΓ. Σήμα και από τον έτερο όμιλο-σηματωρό. Πάνω από το 1,80 ευρώ αλλάζει και πάλι η βραχυπρόθεσμη τάση για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και υψηλότερα των 2,50 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Χρειάζεται πολλά περισσότερα για να αποφευχθούν τα νέα χαμηλά. Σε δίνη ο κλάδος, ενδεικτικές οι υψηλές εκπτώσεις που δόθηκαν για έργο 180 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο, έως 45% έφθασαν. Ούτε ο κλάδος βγαίνει έτσι αλλά ούτε και τα έργα θα περατωθούν στην ώρα τους.

ΔΕΗ. Παρά τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού υπέρ μίας, ενιαίας και δημόσιας Επιχείρησης, κυρίως λονδρέζικα χαρτοφυλάκια επιμένουν στα πονταρίσματα τους.

FF GROUP. Στο 1,82 δισ. ευρώ η αποτίμηση της FF Group. Τα θέλει τα 2+ δισ. ευρώ η διοίκηση του ομίλου.

FOURLIS. Μόλις... ξεκόλλησε από τα χαμηλά των 2,62 ευρώ (της 19ης/3), στα 2,91 ευρώ, ενώ ζητούμενη είναι η επαναπροσέγγιση των 3,20 ευρώ (τουλάχιστον).

ΕΘΝΙΚΗ. Η Deutsche Bank διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο για την ΕΤΕ. Εάν κρατήσει το 1,20 ευρώ σε κλείσιμο «βλέπει» έως το 1,72 ευρώ σε... δεύτερο χρόνο. Θυμίζω πως το 1,72 ευρώ ήταν το ενδοσυνεδριακά υψηλό της 24ης Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκίνησε ο τελευταίος διορθωτικός γύρος για τη μετοχή φθάνοντας μέχρι το 0,994 ευρώ της 19ης Μαρτίου. Στο 1,35 δολ. το ADR της ΕΤΕ στο NYSE. Με απώλειες 3,55% εχθές βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v