Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2015

Βολές για... ETE, ΜΥΤΙΛ, ΚΛΕΜ, ΠΛΑΘ, ΟΤΕ, ΣΩΛΚ, ΕΥΡΩΒ, warrants

ΑΓΟΡΕΣ. Όσο παραμένει υψηλότερα των 11.800 μονάδων ο DAX στη Φρανκφούρτη η τάση παραμένει ξεκάθαρα ανοδική, το σενάριο της διόρθωσης μετατίθεται για πιο... εύθετο χρόνο και η Ευρώπη ζει τον... μύθο της μέσω του προγράμματος αγοράς κρατικών τίτλων από την ΕΚΤ.

ΕΚΛΟΓΕΣ. Από Γαλλία και Ισπανία (Ανδαλουσία) ξεκινά ουσιαστικά η μακρά εκλογική περίοδος, με σειρά αναμετρήσεων σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να συνεκτιμάται αυτή η καθοριστική (και) πολιτική παράμετρος.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ. Τεχνικά, παρότι την προηγούμενη εβδομάδα διασώθηκαν τα «χαμηλά έτους» και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δηλαδή η υποχώρηση σε επίπεδα χαμηλότερα και των 700 μονάδων, ισχυρό-πειστικό σήμα θα δοθεί μόνο με υπέρβαση/κλείσιμο των 233 μονάδων για τον FT 25 και των 788 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Ο κλάδος παραμένει το κλειδί και από τη στιγμή που μετρά τραυματικές απώλειες είναι αυτός που κυρίως θα μπορούσε να επιστρέψει ένα μέρος από τα... χαμένα.

ΕΤΕ. Στο 1,19 ευρώ με συναλλαγές 38,2 εκατ. ευρώ. Εισήλθε και ρευστότητα που ποντάρει στο θετικό σενάριο, αυτό της επαναχρηματοδότησης της Ελλάδος. Υπέρβαση του 1,23-1,25 ευρώ θα ήταν καλοδεχούμενη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Μυτιληναίος ή ΜΕΤΚΑ ιδού το ερώτημα. Η απάντηση στους σχεδιασμούς της διοίκησης. Στα 5,40 ευρώ με ζητούμενη την υπέρβαση των 5,50 ευρώ ο πρώτος και στα 8,78 ευρώ με κλειδί τα 8,95 ευρώ η... θυγατέρα.

KLEEMANN. Οι τελευταίες κινήσεις της διοίκησης επιβεβαιώνουν τον ηγετικό χαρακτήρα της εξειδικευμένης εταιρείας στον κλάδο της. Εάν είχε και καλύτερη εμπορευσιμότητα.

ΠΛΑ.ΘΡΑ. Από τις συνεπέστερες επιλογές των τελευταίων εβδομάδων. Πολύ καλά τα οικονομικά μεγέθη, πειστική η διοίκηση, δέλεαρ και η τεχνική εικόνα μετά την ανοδική διάσπαση του 1,20 ευρώ. Αποτιμάται στα 60,9 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ. Διατηρούνται μεν τα 8 ευρώ, με διαδοχικά κλεισίματα, αλλά η διαφορά θα γίνει μόνο εάν και εφόσον δείξει πως μπορεί να «παλέψει» την πολύ σημαντική αντίσταση προς τα 9 ευρώ.

ΣΩΛ.Κ. Πειστικό το σήμα που δόθηκε την Παρασκευή. Με 13,09% στπ 0,985 ευρώ με 60.312 ευρώ. Ανάλογη εικόνα σχηματίζεται και για την ΕΛΒΑΛ. Πάνω από το 1,15 ευρώ η δεύτερη αποκτά ενδιαφέρον.

WARRANTS. Ορισμένοι τα περίμεναν πολύ και... παιδεύτηκαν. Όμως από Πέμπτη αποζημιώνονται με διψήφιες αποδόσεις. Εν τέλει τα warrants των ΕΤΕ, Πειραιώς και Alpha Bank για άλλο λόγο θεσπίστηκαν και λειτούργησαν και σε άλλο χρησιμεύουν, πλέον.

EUROBANK. Να δούμε και της Eurobank τα αποτελέσματα. Στο... 0,086 ευρώ η μετοχή.

Άντε και καλή εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v