Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2015

Βολές για... ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ, Viohalco, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο, CC HBC

ΑΓΟΡΕΣ. «Αέρας» ο DAX πέρασε, νωρίτερα, και πάλι τις 12.000 μονάδες. Τεχνικά απομακρύνεται ο κίνδυνος άμεσης υποχώρησης του δείκτη χαμηλότερα των 11.800, κάτι που θα επιβάρυνε τη βραχυπρόθεσμη τάση του, ενισχύοντας το σενάριο περαιτέρω διόρθωσης προς τις 11.500 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Στα 105 δισ. ευρώ τα προβληματικά δάνεια/κόκκινα και καθυστερήσεις. Σχεδόν στο 55% του ΑΕΠ. Απόλυτα φυσιολογική λοιπόν η... προσομοίωση του κλαδικού δείκτη στα «ελάχιστα... 29ετίας» με συνεχείς πωλήσεις ακόμη και σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα τιμών.

G.SOROS. Ο διεθνής vulture παράγων εμφανίζεται τελευταία πιο αισιόδοξος για την Ελλάδα. Βλέπει στο 33% (από 50%) τις πιθανότητες εξόδου της χώρας. Σωστά στην αγορά είναι κοινό μυστικό πως επενδυτές όπως ο G. Soros, ο J. Paulson αποκόμισαν σημαντικές υπεραξίες από το shortάρισμα των μετοχικών αξιών, με κυρίως τις τράπεζες να πληρώνουν τα... σπασμένα. Φαίνεται πως έχουν αρχίσει και βλέπουν long το στοίχημα, πλέον...

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Για «τρικυμία» στην κυβέρνηση γράφει ο Φώτης Κόλλιας αναφορικά με τις εξελίξεις σχετικά με τη διάθεση πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ σε ξένους επενδυτές. Από τη μία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαμηνύει στους Κινέζους πως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων. Από την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας είχε δηλώσει κατά την ανάληψη των καθηκόντων του πως «ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ». Θα έλεγα, μία ωραία ατμόσφαιρα.

ΤΑΜΠΛΟ. Πάντως, μέχρι τώρα το ταμπλό προεξοφλεί-αποτιμά όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος. Στα 11,90 ευρώ με 9,37% και συναλλαγές... μηνός. Εξαιρετικά.

ΤΧΣ. Άλλωστε τι να πρωτοθυμηθώ απ' όσα έλεγε για τις τράπεζες η Κερασίνα Ραυτοπούλου, επί ημερών αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα βέβαια έχει οριστεί (χειρί Γ. Δραγασάκη) εκπρόσωπος του δημοσίου στο ΤΧΣ. O tempora o mores.

ΕΥΔΑΠ. Στα 5,26 ευρώ με μικρές απώλειες. Όπως και στην περίπτωση της ΔΕΗ εάν μπορούσε να πάρει πίσω μέρος μόνον των χρεωστούμενων η τρέχουσα αποτίμηση των 560 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να «φουσκώσει» αρκετά.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μην σας διαφεύγει ο ρόλος σηματωρού (και) αυτής της μετοχής. Με αγοραστές έως το 1,61 ευρώ μπαίνει στο παιχνίδι της προεξόφλησης.

VIOHALCO. Ομοίως, με αγοραστές στα 2,85 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Με αγοραστές έως το 1,84 ευρώ.

ΜΜΕ. Όποιος είδε προσεκτικότερα τους ισολογισμούς και τα «ψιλά γράμματα» των ορκωτών, κατάλαβε. Εκ βάθρων και αναγκαστικές οι αλλαγές και σε αυτόν τον τομέα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Μόλις «μηδενίσει» τις αρχικές ζημίες ο Μυτιληναίος, ο FT 25 θα δει το θετικό πρόσημο.

CC HBC. Στηρίξεις και από την δεικτοβαρή CC HBC. Στα 16,50 ευρώ, αποτίμηση και πάλι πάνω από τα 6 δισ. ευρώ. Μακράν δεύτερος ο ΟΤΕ με 4,2 δισ. και τρίτη με 3,6 δισ. ευρώ η Εθνική. Σημεία των καιρών.

ΠΛΑ.ΘΡΑ. Ικανοποιητική η εικόνα και τεχνικά. Επιχειρηματικά, οικονομικά η εισηγμένη έχει σταθερά ανοδική πορεία. Χρηματιστηριακά θα χρειαζόταν περισσότερη κινητικότητα, συναλλαγές.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΧΕΠΕΥ. Μεθαύριο η καθιερωμένη ημερίδα της χρηματιστηριακής στο Λονδίνο. Μόνο στην περίπτωση που υπάρξει θετική εξέλιξη από το μέτωπο δανειστών - Αθηνών, θα πρέπει να αναμένεται κάτι θεαματικό. Η ομάδα της Πειραιώς Δαμιανός Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Ξένος, Γιώργος Δούκας και Νατάσσα Ροματζή. Είναι και η πρώτη παρουσίαση του Δαμιανού, ως επικεφαλής. «Σιδηροκέφαλος», που λένε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v