Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2015

Χ.Α.: Τι δείχνουν τα ομόλογα...

Στις 215,47 με χαμηλό συνεδρίασης στις 214,30 μονάδες ο FT 25, την Παρασκευή. Πέριξ του πυθμένα των 209 μονάδων κούμπωσαν και αρκετά συμβόλαια του δείκτη με τη λήξη της σειράς Απριλίου που έκλεισε στη συνεδρίαση της 17ης/4.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τη διακύμανση του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σε σχέση (και) με την απόδοση των ομολόγων, με τον φίλο (the smart goldfish) να εκτιμά πως η τοπική συμπεριφορά του 10ετούς δείχνει την κίνηση της αγοράς μετοχών. Δεδομένου ότι (και) η βραχυχρόνια διακύμανση του FT 25 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διαπραγματεύσεις, χρήζει προσοχής η... αδυναμία του 10Υ να ενισχυθεί περαιτέρω παρά την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου την Παρασκευή.

Ένδειξη πως η αγορά είναι πολύ κοντά σε ενδεχόμενη αναστροφή (με πρώτο κύριο στόχο την ανοδική διάσπαση των 238 μονάδων ή μήπως προετοιμασία για νεότερα χαμηλά, εάν η απόδοση του 10ετούς επιβαρυνθεί περισσότερο σήμερα-αύριο).

Το έκτακτο EWG της Τετάρτης για ορισμένους ενδέχεται να σηματοδοτεί τον επόμενο κύκλο των εξελίξεων εν όψει του Eurogroup του Μαΐου.

Στα σχετικά διαγράμματα του φίλου μας, αποτυπώνεται ξεκάθαρα το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης της απόδοσης του 10Υ, και η πιθανή (σε αυτήν την περίπτωση) τεχνική... αναπήδηση του FT 25.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v