Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2015

TITκ vs FT25: Mεσοπρόθεσμη μέτρηση

Μετοχή σηματωρός για πολλούς, κυρίως τους παλαιότερους, η ΤΙΤΑΝ, μας συνηθίζει να προδιαθέτει την τάση της μεγάλης κεφαλαιοποίησης - FT25.

Κατά κανόνα και σε βάθος χρόνου...η διακύμανση της μετοχής αποτελεί πειστική ένδειξη για τις κυοφορούμενες εξελίξεις.

Ετσι εξετάζοντας την πορεία της μετοχής (σε συσχέτιση με του FT25) βλέπουμε πως την προηγούμενη περίοδο της κατάρρευσης των χρηματιστηριακών αξιών διαμορφώθηκε και λύθηκε ανοδικά ένας σχηματισμός πυθμένα.

Σύμφωνα με τον φίλο (the smart goldfish), ο ανοδικός στόχος της σε περίπτωση πλήρους εκτόνωσης του σχηματισμού είναι τα υψηλά των 27 ευρώ. Επίτευξη αυτού του στόχου, ακόμα και αν ακολουθήσει σοβαρή διόρθωση, θα είναι μια πολύ σοβαρή ένδειξη ότι πράγματι βιώνουμε έναν πραγματικό πυθμένα στις τρέχουσες τιμές (για δείκτες και μετοχές)

Στην τρέχουσα περίοδο έχει επιστρέψει στη γραμμή λαιμού αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία να απομακρυνθεί ανοδικά. Αν δεν τα καταφέρει άμεσα και επιστρέψει εκ νέου στα 20 ευρώ τότε οι πιθανότητες να ακυρωθεί ο σχηματισμός πυθμένα θα αυξηθούν πολύ. Η αξιόπιστη καθοδική διάσπαση της ανοδικής στήριξης (με την καθοδική διάσπαση των 20 ευρώ) θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στα χαμηλά των 16 ευρώ..
Προφανώς μια τέτοια εξέλιξη θα έχει άμεση σχέση με αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης:

Σε βραχυχρόνιο ορίζοντα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συμπεριφορά της έναντι του FTSE25.

Στο επόμενο διάγραμμα φαίνονται καθαρά τα συνεχή προειδοποιητικά σήματα που έδινε η μετοχή τόσο για διόρθωση όσο και για άνοδο του δείκτη:

....και

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη μετοχή ακόμα και αν δεν τη χρησιμοποιεί κάποιος για trading είναι χρήσιμη ως μια επιπλέον ένδειξη για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v