Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2015

BC Partners: Τι σηματοδοτεί η επανεμφάνιση του Νίκου Σταθόπουλου

Η συμφωνία με την Pharmathen μπορεί να ξάφνιασε πολλούς, οι οποίοι επικεντρώνονται μόνον στον πυρήνα της εθνικής διαπραγμάτευσης, πλην όμως διορατικοί παράγοντες της αγοράς περίμεναν ένα «χτύπημα» όπως αυτό που πέτυχε ο Νίκος Σταθόπουλος διαχειριστής της BC Partners.

Στην αναλυτική θεματογραφία της Πένυς Κούτρα αναλύονται οι πτυχές και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον φαρμακευτικό όμιλο της οικογένειας Κάτσου.

Ωστόσο, στα επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά γραφεία συζητείται πλέον η... σημειολογία της επανεμφάνισης της BCP, η συγκυρία και οι ενδεχόμενες προοπτικές, συνέργειες για τη συνέχεια.

Πρόσφατα ο Νίκος Σταθόπουλος (τέλη Απριλίου στην Deal News) εκτιμούσε, πως «...από τη στιγμή που υπάρξει μία οριστική λύση στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους, τότε η BCP θα ενδιαφερόταν για επενδυτικά projects στην χώρα».

Ο ίδιος είχε σημειώσει πως διεθνώς υπάρχουν τεράστια κεφάλαια που ψάχνουν για επενδύσεις και θα ήταν κρίμα η χώρα να μείνει εκτός παιδιάς.

Καλά ενημερωμένες πηγές υπολόγιζαν σε 1,5 δισ. ευρώ τα κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί από χαρτοφυλάκια έχοντας αυξήσει τα ρευστά διαθέσιμα τους κατά 180% τον τελευταίο καιρό.

Πρακτικά κυρίως ξένοι επενδυτές εκτιμάται πως έχουν εισφέρει στα funds το 30% των κεφαλαίων και ζητούν από αυτά συγκεκριμένες προτάσεις για να τοποθετηθούν. Η ελληνική αγορά, παρά το μικρό του μεγέθους της, θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να αποτελέσει μία από τις επιλογές τους.

Στην αγορά εκτιμάται πως εκτός των άλλων Morgan Stanley και Goldman Sachs έχουν ήδη ένα προς τοποθέτηση απόθεμα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ για στοχευμένες τοποθετήσεις σε ελληνικές αξίες.

Ρόλο εμπροσθοφυλακής θα μπορούσαν να διαδραματίσουν funds όπως το KKR, η BlackRock, η York Capital, το Third Point, η Fidelity και βεβαίως η BC Partners που φαίνεται να ενεργεί ως ιχνηλάτης.

Άλλωστε, ο πετυχημένος Έλληνας διαχειριστής είχε ξεκαθαρίσει πως εάν ορθοποδήσει η χώρα, θα αναδειχθούν ευκαιρίες για επενδύσεις σε εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό ή στον ευρύτερο τουριστικό τομέα.

Για να δούμε..., με την προσωπική μας βεβαιότητα, πως η κίνηση της BCP ούτε άκαιρη ούτε μεμονωμένη ήταν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v