Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2015

ADR της ΕΤΕ: Ένας ενδιαφέρων σηματωρός...

Στο 1,46 δολάριο (3,93%) διαμορφώθηκε το ADR της ΕΤΕ στον NYSE, στη χθεσινή συνεδρίαση.

Τις τελευταίες εβδομάδες στο «δικαίωμα» της μετοχής της ΕΤΕ καταγράφεται αξιοπρόσεκτη κινητικότητα μετά μάλιστα την κίνηση της Bank of New Mellon.

Στον ΜΕΤΟΧΟ (φ. 897 της 29/5-2/6) σημειωνόταν πως στα 500 εκατομμύρια τεμάχια αύξησε η Bank of New Mellon το ανώτατο όριο αποθετηρίων τίτλων (ADRs) επί μετοχών της Εθνικής τα οποία μπορεί να εκδώσει. Η BofNM αποτελεί τον εκδότη των ADRs της ΕΤΕ που είναι σε διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με ανακοίνωση της προς την SEC, η τράπεζα γνωστοποίησε πρόσφατα ότι το ανώτατο όριο των αποθετηρίων αυξάνεται από 300 σε 500 εκατ. τεμάχια. Αν ως εκ τούτου προκύψει ισχυρή ζήτηση, θα είναι σε θέση να την καλύψει...

Να σημειωθεί πως το ADR της ΕΤΕ κυμαίνεται στο εύρος του 0,98-4,16 δολάρια (διάστημα 52 εβδομάδων) και τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει κινητικότητα. Συχνά ως προπομπός της τάσης για τη μετοχή της ΕΤΕ (στη συνεδρίαση της αμέσως επόμενης ημέρας στο Χ.Α.).

«Τοπικό υψηλό» της περιόδου κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 1,51 δολάριο και «χαμηλό» το 1,07 δολάριο στο διήμερο της κατάρρευσης (στο Χ.Α.) 21-22 Απριλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v