Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2015

Ντόμινο: Το ελληνικό πρώτο... νταμάκι

Ως πρόγευση των όσων θα μπορούσαν να πυροδοτηθούν (κυρίως) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται να αποτελούν οι πιέσεις που δέχονται διάφορες "ευρωπαϊκές αξίες" τις τελευταίες ημέρες.

Από τον αντιπροσωπευτικό δείκτη DAX του γερμανικού χρηματιστηρίου, την απόδοση των ασφαλίστρων κινδύνου, την πίεση στην βασική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου μέχρι την απόδοση των ομολόγων των λεγόμενων "περιφερειακών αγορών".

Σε τελευταία ανάρτηση του zerohedge.com (15/6) γίνεται αναφορά στον κίνδυνο μετάστασης της κρίσης εξ' αιτίας ενός ελληνικού...ατυχήματος στις εύθραυστες αγορές/οικονομίες της Ιταλίας (3 ο ΑΕΠ μετά την Γερμανία, Γαλλία), της Ισπανίας (4 ο ΑΕΠ ) και Πορτογαλίας.

Στο σχετικό διάγραμμα αποτυπώνεται η κατακόρυφη εκτίναξη της απόδοσης του "κινδύνου" με τον αρθρογράφο (Tyler Durden) να παρατηρεί πως πρόκειται για την ισχυρότερη άνοδο/επιβάρυνση σε διάστημα 2ημέρου από τον Μάιο του 2010.

Για ποιό 2012 μιλάμε, τώρα.

Και όπως σημειώναμε εχθές...bets, please!

Θυμίζοντας, πως η Ισπανία έχει εισέλθει σε άτυπη προεκλογική περίοδο, ότι η Ρώμη πνέει τα μένεα κατά των Βρυξελλών- Βερολίνου για την "ωρολογιακή βόμβα" του μεταναστευτικού και η Λισσαβώνα διαφημίζεται από την πλευρά Scheuble ως απτή απόδειξη σωστής εφαρμογής του "γερμανικού προγράμματος δημοσιονομικής πειθαρχίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v