Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2015

Υπάρχει ακόμα ελπίδα

Χωρίς να γνωρίζει η αγορά εάν και πως θα επαναλειτουργήσει το ΧΑ, από την Τρίτη (κομματάκι δύσκολο, αλλά...) έχει ενδιαφέρον το... τελευταίο "παράθυρο ευκαιρίας" που διακρίνει ο φίλος (the smart goldfish).

Ενα βασικό/ουσιαστικό στοιχείο της διαπραγμάτευσης είναι το ποιός θα πάρει την τελική ευθύνη για τυχόν πολύ άσχημες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις. Για πρακτικούς και φυσικά ιστορικούς λόγους οι Ευρωπαίοι δανειστές θα προσπαθήσουν μέχρι τελευταία στιγμή να αποφύγουν αυτήν την κατηγορία.

Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση, με την μέχρι τώρα συμπεριφορά της, έχει δείξει να μην σκέφτεται την πολύ σημαντική αυτή παράμετρο και κυρίως τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν..

Η παράμετρος αυτή ίσως (ίσως) αποτελέσει μια τελευταία ευκαιρία για την αντιστροφή του δείκτη. Αν όχι τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και πολύ δυσμενείς για την χώρα μας.

Διαγραμματικές δυνατότητες για θετικές εξελίξεις:

Παρατηρώντας γενικότερα τις καμπύλες στο Ελληνικό χρέος βλέπουμε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα:
- 10Υ: προσέγγισε ήδη την ανοδική του αντίσταση στην περιοχή των 15 μονάδων
- 20 & 30Υ: φαίνεται να υπάρχει μια δεύτερη εν δυνάμει γραμμή λαιμού περίπου στα τρέχοντα επίπεδα. Αυτή η διαγραμματική δυνατότητα (σε συνδυασμό με μια άλλη βραχυχρόνια στον ftse25 & στο grek) μας βάζει σε σκέψεις για κάποια πιθανή θετική εξέλιξη τις αμέσως επόμενες ημέρες...

Ας δούμε σχηματικά τα ομόλογα:

FTSE 25

Όπως είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα (παρατήρηση Ck Kc) σε πολύ βραχυχρόνιο επίπεδο έχει διαμορφωθεί ένα σχηματισμός «καθοδικός διευρυνόμενος» που συνιστά bullish pattern με αρκετά υψηλό ανοδικό στόχο.

το ίδιο και στο grek που διαπραγματεύεται κανονικά μέχρι τώρα...

Επομένως, από διαγραμματική άποψη παραμένει ανοικτό και το θετικό σενάριο το οποίο φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις διαπραγματευτικές εξελίξεις τις επόμενες λίγες ημέρες.

[Οι παραπάνω διαγραμματικές δομές στα ομόλογα δεν αφήνουν μεγάλο χρονικό περιθώριο μια και τα εν λόγω κρίσιμα επίπεδα τείνουν να επιτευχθούν (neckline_2). Επομένως, αν ισχύει μια τέτοια παρατήρηση/δυνατότητα θα πρέπει σχεδόν άμεσα να έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις (επόμενες λίγες ημέρες)

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v