Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2015

ΟΠΑΠ: Πρώτη «αντίσταση» τα 7,30 ευρώ

Στα 7,05-7,16 ευρώ κυμαίνεται στα πρώτα 45' της συνεδρίασης η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Μετά την καταγραφή του «τοπικού χαμηλού» (των 6,45 ευρώ στις 24/8), εμφανής είναι η συσσώρευση σε στενό εύρος, με βραχυπρόθεσμη αντίσταση τα 7,30 ευρώ (της 31ης Αυγούστου).

Το ενδιαφέρον είναι πως σε αυτό το διάστημα των εννέα συνεδριάσεων οι τρεις ήταν με αρνητικό πρόσημο και οι έξι με θετικό (συμπεριλαμβανόμενου του σημερινού ανοδικού ανοίγματος).

Στο σχετικό διάγραμμα (τριών μηνών, σταθμισμένο με τον δείκτη FT 25) αποτυπώνεται αυτό το διάστημα από 24/8 έως σήμερα 3/9, με το ανοδικό σενάριο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Σύμφωνα με τη Euroxx, χαμηλώνει ο πήχης στα 10,2 από τα 10,5 ευρώ, λόγω των μειώσεων στις προβλέψεις για τα κέρδη του οργανισμού και παρά το χαμηλότερο premium ρίσκου.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί overweight για τη μετοχή και σημειώνει ότι τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ ήταν ισχυρά, ωστόσο βασικός καταλύτης για τα μελλοντικά κέρδη του είναι τα VLTs, με το project να παραμένει «παγωμένο».

Ως εκ τούτου, η Euroxx μειώνει κατά 13%-17% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του Οργανισμού έως το 2017, αντανακλώντας ακριβώς αυτή την καθυστέρηση αλλά και τις επιπτώσεις από τα capital controls.

 

Σταθμισμένη πορεία της μετοχής του OΠΑΠ με τον FT 25

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v