Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2015

Μια ματιά σε Γενικό Δείκτη και FT 25

Στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου του 2012 ο ΓΔ είχε υποχωρήσει στις 477 και ο FT 25 στις 167 μονάδες.

Tρία χρόνια μετά, η χώρα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, με τη διαφορά ότι πλέον έχει ήδη λύση στα χέρια της, εκτιμά ο αναλυτής Ηλίας Ζαχαράκης.

Η πολιτική ακαμψία "κατάφερε" να κάνει πολύ λίγα πράγματα στην 3ετία που πέρασε, με τον τραπεζικό κλάδο να έχει χάσει σχεδόν 40 δισ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία.

Ο FT 25 λόγω της "τραπεζικής βαρύτητας" απέχει μόλις 5,5% από τα ιστορικά χαμηλά του, ενώ σχεδόν 20% απέχει ακόμη ο Γενικός Δείκτης.

Ο τζίρος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πλέον έχουμε ένα bear market και τις ξένες αγορές που σίγουρα μας επηρεάζουν, έστω και αν έχουμε σχετικά αυτόνομη πορεία τόσα χρόνια.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τόσο μία σταθερή κυβέρνηση που απλά θα πρέπει αν εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, όσο και η ανακεφαλαίωση των τραπεζών μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Παρ' όλα αυτά μέχρι να συμβεί θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, μιας και η αλήθεια είναι ότι πολιτικά τουλάχιστον δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα έχουμε δει όλα.

Πλέον η μεσοπρόθεσμη αντίσταση και το επίπεδο που ενδεχόμενη κατοχύρωση μπορεί να αλλάξει την τάση είναι οι 760 μονάδες.

Μέχρι τότε, κρίσιμη θεωρείται η επιβεβαίωση (ή όχι) των χαμηλών της 3ης Αυγούστου (615 μον. για τον ΓΔ και οι 186 για τον FT 25), με τον ΓΔ νωρίτερα να υποχωρεί έως τις 603,57 και ο 25άρης έως τις 176,32 μονάδες.

Διάγραμμα Γενικού Δείκτη

 

Διάγραμμα FT 25

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v