Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2015

Τα απόνερα από την πτώση των τραπεζών

Έχει και απόνερα η... καταβαράθρωση των τραπεζικών μετοχών, της αποτίμησης των εισηγμένων.

Η συρρίκνωση των αποτιμήσεών τους έχει ως συνέπεια τη θεαματική αλλαγή ισορροπιών στη στάθμισή τους επί των βασικών δεικτών (Γενικός Δείκτης και FT 25).

Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, Alpha Bank και Εθνική έχουν υποχωρήσει στην έβδομη και την όγδοη θέση, με την Τράπεζα Κύπρου να έχει αναρριχηθεί στην πέμπτη.

Μεγαλύτερη πλέον στάθμιση από τον τραπεζικό κλάδο έχει η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, ενώ η μείωση βαρύτητας των τραπεζικών έχει αυξήσει τη στάθμιση άλλων όπως οι Coca Cola, OTE, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά και Τιτάν, FF Group, Motor Oil κ.ά.

Αυτές οι ανατροπές εξηγούν την εμφανή διαφοροποίηση μη τραπεζικού/τραπεζικού μέρους αλλά και την απόκλιση Γενικού Δείκτη /FT 25.

Με μικτές τάσεις ξεκίνησε νωρίτερα η συνεδρίαση, χαμηλότερα ο FT 25 προς τις 188 μονάδες, με μικρή αντίδραση ο Δείκτης Τραπεζών και στην περιοχή των 650 ο Γενικός Δείκτης.

Για τον Γενικό Δείκτη, περιοχή στήριξης είναι οι 640 μονάδες (ίσως η τελευταία στήριξη πριν από τη διόρθωση προς τα χαμηλά της 25ης Αυγούστου (στις 569,85 μονάδες το ελάχιστο συνεδρίασης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v