Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2015

Τι αποκαλύπτει η τεχνική εικόνα της ΕΤΕ

Έως το 0,706 ευρώ πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής.

Ξεκινώντας από τα ιστορικά ελάχιστα του 0,35 ευρώ στη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου, για τη μετοχή «μετρήθηκαν» 12 στα 15 ανοδικά κλεισίματα, διαμορφώνοντας μία συνολική απόδοση 25% σε διάστημα μηνός.

Ωστόσο για τη μετοχή πρακτικά καταγράφεται ένα ενδιαφέρον «δίπλωμα» τιμής από τα ιστορικά ελάχιστα, με αξιοσημείωτο το γεγονός πως υπερκαλύπτεται όλη η διόρθωση που είχε υποστεί από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του Χ.Α., τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Θυμίζω πως στην τελευταία συνεδρίαση, πριν από το... λουκέτο στο Χ.Α. και την επιβολή των capital controls, η τιμή της μετοχής ήταν στο 1,20 ευρώ, στις 26 Ιουνίου.

Στο σχετικό διάγραμμα αποτυπώνεται όλη αυτή η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα ιστορικά χαμηλά, η υπερκάλυψη του συγκεκριμένου χαμένου εδάφους (*) αλλά και το τι μπορεί να προοιωνίζεται για τη συνέχεια.

Τελευταία φορά που η στήλη είχε «μετρήσει» τη μετοχή της ΕΤΕ στις 7/10, «πρώτος στόχος» ήταν (τότε) το 0,507 ευρώ.

Στόχος που καλύφθηκε με χαρακτηριστική ευκολία, ανεβάζοντας αυτόματα τον πήχη προς το 0,70-0,75 ευρώ.

(*) Για να μην παρεξηγούμαι, αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη υποπερίοδο, κατά την οποία η μετοχή παρουσιάζει την εν λόγω απόδοση. Πρόκειται για μικρό μόνο μέρος ενός ευρύτερου σχηματισμού που ξεκινά από τα «υψηλά» του Σεπτεμβρίου του 2007, με την ΕΤΕ και ευρύτερα τον κλάδο να έχουν υποστεί τραυματικές απώλειες.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως από την αρχή του έτους η τιμή της μετοχής της ΕΤΕ υποχωρεί 52,65% και ότι η αποτίμηση του ομίλου έχει περιοριστεί στα 2,46 δισ. ευρώ.

Πλην όμως, σε ένα μεσομακροπρόθεσμο σχηματισμό, το εξεταζόμενο διάστημα είναι το πρώτο κατά το οποίο επιχειρείται δημιουργία σχηματισμού αναστροφής.

 Η πορεία της ΕΤΕ σε σχέση με τον τραπεζικό δείκτη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v