Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2015

Παρέμβαση Ολάντ για τη... Δραπετσώνα ζητά η LafargeHolcim!

Η LafargeHolcim, ο γαλλο-ελβετικός όμιλος που κατέχει τα 117 από τα 650 στρέμματα στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας, φαίνεται πως ζήτησε την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης, ώστε να μην πληγούν τα συμφέροντά της από την τροπολογία για τις χρήσεις γης στην περιοχή, που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα.

Οι Γάλλοι, που ελέγχουν την ΑΓΕΤ Ηρακλής η οποία είναι και ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου τμήματος της επίμαχης έκτασης, υποστηρίζουν πως μπαίνουν εμπόδια σε τυχόν περαιτέρω αξιοποίηση του ακινήτου στο οποίο σήμερα βρίσκεται Κέντρο Διανομής Τσιμέντου.

Η εξαίρεση της έκτασης των πρώην λιπασμάτων, με ταυτόχρονη αλλαγή των χρήσεων γης, περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου με βάση σχετική προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην έκταση των 650 στρεμμάτων υπάρχουν, όμως, πολλοί ιδιοκτήτες πέραν της ΑΓΕΤ, όπως η Εθνική Τράπεζα (κατέχει το μεγαλύτερο τμήμα, δηλαδή 254 στρέμματα) καθώς και εγκαταστάσεις του ομίλου Μελισσανίδη (82 στρέμματα), ενώ τμήμα κατέχουν ο ΟΛΠ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι Γάλλοι φέρονται να ζητούν από τη γαλλική κυβέρνηση να παρέμβει, με το επιχείρημα πως με τις αλλαγές στις χρήσεις γης ουσιαστικά «απαλλοτριώνεται χωρίς αποζημίωση το ακίνητο», αφού μπορούν να υπάρξουν μόνο χρήσεις πρασίνου κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v