Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2015

Τα νεότερα για τα deals σε Αστέρα, Ελληνικό

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί το νέο επενδυτικό σχέδιο για τον Αστέρα, που θα οριστικοποιεί τη συμφωνία μεταξύ της αραβο-τουρκικής κοινοπραξίας Jermyn Street, της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ, βάζοντας τέλος σε μία... διελκυστίνδα περίπου δύο χρόνων.

Το σχέδιο είναι ήδη έτοιμο (μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν κλείσει οι τελευταίες λεπτομέρειες) και θα προβλέπει την κατασκευή 13 υπερπολυτελών κατοικιών, κυρίως εντός της δομημένης σήμερα επιφάνειας.

Ταυτόχρονα ικανοποιείται η "κόκκινη γραμμή" της ΕΤΕ και του Ταμείου (για το εύλογον του τιμήματος) καθώς παραμένει "ακατέβατο" στα 400 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η ΕΤΕ θα εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος (το κόστος επένδυσης της Αστήρ Παλάς στην κατάσταση οικονομικής θέσης της ανερχόταν σε 255 εκατ. ευρώ και η αναλογία του ομίλου στο καθαρό ενεργητικό σε 136 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων της 30/9/15).

Παράλληλα κινούνται οι διεργασίες για τη διαχείριση και τη διοίκηση καθώς η συμφωνία συμπίπτει με την εξαγορά της Starwood από τη Marriot.

Την ίδια ώρα -και ενώ έχει προηγηθεί και το τυπικό "κλείσιμο" της συμφωνίας για τα 7+7 αεροδρόμια (στη FraPort), καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει ότι με ταχείς ρυθμούς θα "τρέξει" και η υπόθεση του Ελληνικού (παρά τις τελευταίες εξελίξεις με τη μετεγκατάσταση των μεταναστών).

Εξελίξεις που δρομολογούνται από την επανεμφάνιση του Γκούο Γκουανγκτσάνγκ (προέδρου του ομίλου Fosun), με τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο να παρευρίσκεται στην ετήσια γενική συνέλευση, όπου και αναφέρθηκε στην επενδυτική στρατηγική της Fosun.

Μεταξύ αυτών και οι... ελληνικές εκκρεμότητες, ενώ δεν αποκλείεται είτε ο ίδιος είτε υψηλόβαθμα στελέχη του κινεζικού ομίλου να βρεθούν την Κυριακή στην Αθήνα. Και το Ελληνικό, απ' ό,τι μαθαίνουμε, παραμένει στις προτεραιότητες της Fosun, όπως επίσης η ενεργότερη (υπο)στήριξη της στρατηγικής συμμετοχής στο FF Group της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v