Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2015

Coca Cola HBC: Με το βλέμμα στο 2016

Με μία ανακοίνωση εξαγοράς κλείνει το 2015 η Coca Cola HBC, ολοκληρώνοντας -για όσους επενδυτές είχαν θέσεις- έναν κύκλο με θετική απόδοση 27,55% και «υψηλό 52 εβδομάδων» στα 23,21 ευρώ (20/11/15) -«χαμηλό» στα 13,55 ευρώ (20/1/15).

Στα 7,32 δισ. ευρώ η τρέχουσα αποτίμηση του ομίλου, με Καθαρή Θέση 2,79 δισ. ευρώ. Στο 0,80 ευρώ τα κέρδη ανά μετοχή.

Όπως σημειώνει σχετικά η Αλεξάνδρα Γκίτση, στην Ελλάδα η Coca Cola, όπως ανακοίνωσε επισήμως στις αρχές Νοεμβρίου, προχωρά στην κεντρικοποίηση των γραμμών παραγωγής και των αποθηκών της, μέσω της υλοποίησης ενός νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 24 εκατ. ευρώ, με στόχο να καταστεί η μονάδα του Σχηματαρίου mega plants στα πρότυπα του εξωτερικού.

Το Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της εταιρίας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο αυτό το Σχηματάρι θα παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρίας.

Από τη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

Κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα, που καταδεικνύει τον σχεδιασμό της διοίκησης να αναβαθμίσει την παρουσία/λειτουργία του ομίλου με έδρα στην ελληνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v