Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2016

Η αναστολή διαπραγμάτευσης για ΟΛΠ και το εύλογο ερώτημα

Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή του ΟΛΠ, καθώς αναμένεται να ανοίξουν οι δεσμευτικές προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού. 
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), καθώς και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο την εν λόγω μετοχή, συμπεριλαμβανομένων και των προϊόντων δανεισμού».
      
Ωστόσο εύλογο είναι το ερώτημα αναγνωστών της στήλης για την ώρα αναστολής διαπραγμάτευσης (στις 13:56), από τη στιγμή που η όλη διαδικασία είναι εδώ και μέρες γνωστή τόσο από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ όσο και της εισηγμένης.
 
Εκ προοιμίου γνωστό, πως σήμερα το Ταμείο θα άνοιγε τους φακέλους, με τον Φώτη Κόλλια σε σωρεία θεμάτων του να αναφέρεται στις εξελίξεις που αφορούν στην πώληση του 67% του μ.κ. της εταιρίας. Κατατοπιστικά όσα αναφέρονται στο τελευταίο θέμα του.
 
Το λογικό θα ήταν να ανασταλεί από την αρχή της συνεδρίασης η διαπραγμάτευση των μετοχών και όχι να ξεκινήσει η συνεδρίαση.
 
Φτάνοντας μάλιστα μέχρι τις 13:55, έχουν αλλάξει χέρια 4.857 μετοχές, αξίας 70.305 ευρώ. Το «ευτύχημα» είναι πως στο αντίστοιχο Συμβόλαιο επί της μετοχής του ΟΛΠ δεν έχει «ανοίξει» ούτε ένα ΣΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v