Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2016

Ευρώπη: Επιβαρύνεται το επενδυτικό ρίσκο

Μακράν το χειρότερο ξεκίνημα χρονιάς για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους insiders να προεξοφλούν επιδείνωση της κατάστασης -τουλάχιστον- για τα πρώτα δύο 3μηνα του 2016.

Τα μηνύματα από την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης εύλογα προβληματίζουν το Βερολίνο, σε μία συγκυρία που η αντιπαράθεση Schaeuble - Draghi οξύνεται σε επικίνδυνο βαθμό.

Την ίδια ώρα, όσοι παρακολουθούν από κοντά χρηματιστήρια όπως του Μιλάνου ή της Μαδρίτης και δευτερευόντως του Παρισιού αναδιπλώνουν τις long θέσεις τους.

Ειδικότερα, όσα διαδραματίζονται τελευταία στο Μιλάνο, με τη για δύο φορές προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Banca dei Paschi di Siena εμφανίζονται προβληματισμένοι για τη δραματική επιβάρυνση του επενδυτικού ρίσκου όχι μόνο για το ιταλικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και για τις "τρύπες" του ισπανικού ή του γαλλικού.

Στη σχετική παραπομπή μας στο Center of Risk Management νομίζω πως ο αναγνώστης θα βρει ενδιαφέροντα στοιχεία, που εξηγούν (και δικαιολογούν) την επιφυλακτικότητα πολλών παικτών.

Για να μη θυμίσουμε την εικοτολογία που κατά καιρούς έχει αναπτυχθεί με αφορμή τη δυσανάλογη έκθεση της Deutsche Bank σε "τοξικά προϊόντα και εργαλεία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v