Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2016

ΧΑ: Οδηγίες προς... ναυτιλλομένους

Συνεδρίαση ειδικών συνθηκών η σημερινή, με κλειστή τη Wall Street και τις εξελίξεις από το "μέτωπο του πετρελαίου" να "οπλίζουν" τους πωλητές.

Στο ΧΑ οι short παίκτες, σκοράροντας σε... άδειο τέρμα, "μετρούν" ήδη ένα 8-1 στις πρώτες συνεδριάσεις του 2016, με τον δείκτη της "μεγάλης κεφαλαιοποίησης" να έχει υποχωρήσει ΗΔΗ σε νέα ιστορικά ελάχιστα.

Οριακά πάνω από τον "πυθμένα" του ο Δείκτης Τραπεζών, περί τις 85-90 μονάδες απέχει και ο ΓΔ από το "ιστορικό ελάχιστο" των αρχών Ιουνίου του 2012.

Οπως εκτιμά η ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary, ενδιαφέρον έχει η επανάληψη του pattern που απεικονίζεται στο παρακάτω γράφημα.

Εως τώρα ο δείκτης έχει ακολουθήσει την ίδια πορεία με μαθηματική ακρίβεια, με μοναδική εξαίρεση το γεγονός ότι η τελευταία ανοδική αντίδραση τερμάτισε στις 172 μον. και όχι στις 174.

Οι πιθανότητες να εξακολουθήσει να κινείται πανομοιότυπα είναι μηδενικές, όμως αξίζει να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο.

Αν μη τι άλλο, διδάσκει ότι ακόμα και αν ο δείκτης υπερβεί τη διπλή κορυφή των 184 μον. -γεγονός που θα σκορπίσει πανικό στους short και ρίγη αγαλλίασης στους long-, ο κίνδυνος καταγραφής νέων χαμηλών δεν θα έχει εκλείψει.

Οπως σημειώνει ο αναλυτής Βασίλης Μαρκάκης, η πλησιέστερη ασθενής αντίσταση εντοπίζεται στον τοπικό βυθό των 161,85 μον. Ζήτημα απλά χρόνου η νέα δοκιμασία του, ως αντίσταση αυτή τη φορά.

Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση δεν είναι άλλη από τη διαγώνιο D2. Κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστεί και αυτή μόλις βελτιωθεί το διεθνές κλίμα, στο πλαίσιο του retest.

Η υπέρβασή της αποτελεί την ελάχιστη προϋπόθεση για τη σχετική βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας, αν και για να ισχυριστούμε με περισσότερη ασφάλεια κάτι τέτοιο, θα επιθυμούσαμε και την υπέρβαση της ζώνης που οριοθετείται από την κατερχόμενη γραμμή τάσης, τον εκθ. ΜΚΟ 30 ημ. και την αντίσταση του συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v