Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 29 2016

FTSE25: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

Έως τις 139,25 μονάδες πριν λίγο ο FT 25, "βλέποντας" πλέον τις κρίσιμες 140/141 μονάδες. Μετά και τα σημερινά δεδομένα, και λόγω ΑΕΠ, η μέτρηση του Βασίλη Μαρκάκη αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον.

Προς τους LONG...

Η ανοδική λύση του σχηματισμού σημαίας και η υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 135,77 βελτίωσαν σημαντικά την τεχν. εικόνα. Αν και εφόσον η τελευταία κατοχυρωθεί στην πρώτη διόρθωση ως στήριξη...

... μας δίνει ως ελάχιστη τιμή-στόχο τις 144,5 μον.

... και υπό προϋποθέσεις μάς υπόσχεται και τις 153,4 μον.

Διατηρήστε τη θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της γραμμής τάσης S και του ανοδικού χάσματος των 129 μον. Δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει σοβαρά μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση του τοπικού βυθού των 125 μον. Σε αυτή την περίπτωση, η καταγραφή ακόμα και νέου ιστορικού χαμηλού δεν θ' αποτελέσει έκπληξη.
Οι πλησιέστερες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 139 μον., απ' όπου διέρχεται ο εκθ. ΜΚΟ 30 ημ. και στις 141 μον. (τοπικός βυθός). Η προσέγγισή τους είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει μαζικές ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα να γίνουν η αφετηρία αξιόλογων βραχυπρόθεσμων διορθώσεων.

Προς τους SHORT...

Αν ο χρονικός σας ορίζοντας είναι μεσο-μακροπρόθεσμος, δεν έχετε κανένα λόγο ν' ανησυχείτε για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα του επιπέδου των 155,5 μον., όπου συγκλίνουν η κατερχόμενη γραμμή τάσης R και η διαγώνιος W.F.1 Η θέση σας θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη υπέρβαση του τοπικού βυθού των 161,85 μον., ή ακόμα χειρότερα του επιπέδου 23,6% του πτωτικού κύματος από τις 445 στις 107 μον., που διέρχεται από τις 187 μον. Επ' ευκαιρία, να επαναλάβουμε ότι το προαναφερόμενο επίπεδο των 187 μον. το θεωρούμε έναν εφικτό καλοκαιρινό στόχο, αν δεν υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στην εγχώρια ή διεθνή σκηνή. Σε εκείνο το επίπεδο εξάλλου θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη τάση του δείκτη.

Αν ο χρονικός σας ορίζοντας είναι βραχύτερος, τότε -και μόνο τότε- θα έχετε κάθε λόγο να ανησυχήσετε σε ενδεχόμενη διαδοχική υπέρβαση των αντιστάσεων 145, 150 και 155 μον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v