Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2016

H απουσία της Αθήνας και το ερώτημα του ΔΝΤ

Σημειολογική η πρώτη μας αναφορά για σήμερα, καθώς σε αυτή την κρίσιμη φάση διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την... άνοδο ή την... πτώση δεικτών και μετοχών.

Για τη... μυστική συνάντηση των δανειστών (τόσο... μυστική, που έχει γραφτεί μέχρι το τελευταίο blog) το σίγουρο είναι, πως δεν παρευρέθηκε εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς. Όπως επίσης ότι οι δανειστές διαφώνησαν σε αυτά που συμφωνούσαν και συμφώνησαν σε εκείνα που διαφωνούσαν.

Κοντολογίς το ΔΝΤ απ΄ ότι φαίνεται θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό ρόλο στο "νέο ελληνικό πρόγραμμα", ενώ οι ευρωπαίοι δανειστές- μπροστά στην... χιονοστιβάδα του μεταναστευτικού και των συνεπειών του- δείχνουν να το σκέφτονται.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες όλο και πληθαίνουν οι αναφορές (αρχής γενόμενης στα γερμανικά ΜΜΕ) για χαλάρωση της καγκελαρίου σε θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό.

Σημείωνε εχθές ο Χρήστος Κίτσιος, πως οι δανειστές από την πλευρά τους προτείνουν waiver μόλις κλείσει το ασφαλιστικό.

Την ίδια ώρα από μέρα σε μέρα όλο και ανεβαίνει ο αριθμός των μεταναστών, προσφύγων κ.α. που αναπόφευκτα θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα για τα επόμενα 1-3 (;) χρόνια. Από τις 50.000 την προηγούμενη εβδομάδα, η εκτίμηση έχει φτάσει στις 150.000 ανθρώπους, και έχει ο Θεός.

Διερωτώνται ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ, μήπως στον...μυστικό δείπνο, οι δανειστές αποφάσισαν να προσφέρουν στην Αθήνα μία πολιτική λύση στο θέμα της αξιολόγησης. Αλλωστε η πρώτη φορά δεν θα είναι, ούτε η τελευταία.

Κι αν είναι έτσι για να δικαιωθούν κάποιοι ακραίοι όπως ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ακόμη καλύτερα. Για το ΧΑ και τις "αγορές" μία πολιτική λύση, θα ήταν η καλύτερη λύση, εδώ που έχει φτάσει η διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v