Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2016

Sarantis: Ενα επί της ουσίας blue chip

Ομολογουμένως εντυπωσιακή η διαδρομή της μετοχής της εταιρίας στο ταμπλό. Έως τα 8,80 ευρώ αντέδρασε στη συνεδρίαση της Τρίτης, τιμή που αποτελεί «νέο υψηλό» 8+ ετών.

Η περίπτωση του Sarantis είναι ενδεικτική μίας κατηγορίας εταιριών που όχι μόνο δεν κάμπτονται, αλλά αντιθέτως βγαίνουν ολοένα πιο ενισχυμένες μέσα από την κρίση. Κάτι που αποτυπώνεται αντίστοιχα σε μία μακροπρόθεσμη ανοδική κίνηση και της μετοχής.

Διαβάζω στο κατατοπιστικό θέμα της Πέννυς Κούτρα πως η ομάδα των Σαράντη - Ροζακέα «βλέπει» νέες ευκαιρίες μέσα στην κρίση, με τον CFO του ομίλου να σημειώνει πως «... ενόψει της διευθέτησης του ζητήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, ανοίγει ο δρόμος για απορροφήσεις και συγχωνεύσεις εταιριών που θα μπορούσαν να αναδιαρθρωθούν και να διασωθούν υπό νέα υγιή ιδιοκτησία».

Η διοίκηση του Ομίλου ανέπτυξε τα σχέδιά του για το 2016, με αφορμή την ανακοίνωση των καλών αποτελεσμάτων 2015, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών διευκρινίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «... κατά την διάρκεια του 2015, ο Όμιλος Σαράντη έχει προβεί σε πληρωμή μερίσματος ποσού 5,15 εκατ. ευρώ και έχει ολοκληρώσει την εξαγορά του σήματος ΑVA στην Ελλάδα, κόστους 3,5 εκατ. ευρώ, καθώς και την εξαγορά της πολωνικής εταιρίας POLIPAK κόστους 4,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2015, ο Όμιλος Σαράντη έχει καθαρή θετική ταμειακή θέση ύψους 7,20 εκατ. ευρώ».

Η Γ.Σ. της εισηγμένης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου, θυμίζοντας πως προχωρά και σε διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ/μετοχή.

Στα 294,8 εκατ. ευρώ η αποτίμησή της, στο 0,49 ευρώ τα κέρδη ανά μετοχή, στο 17,20 το P/E.

Στις 17/3 η Wood αναβάθμισε την τιμή-στόχο στα 10,5 από τα 9 ευρώ.

Στο μ.κ. συμμετέχουν με 37% ξένα funds (το αμερικανικό Fidelity με πάνω από 10%, η ιταλική εταιρία Conter/Argos επίσης με πάνω από 10%, ενώ σημαντική είναι η παρουσία κυρίως αμερικανικών μεσομακροπρόθεσμων χαρτοφυλακίων).

Δεδομένου ότι σε διάστημα 12μήνου έχει βελτιωθεί θεαματικά η συναλλακτικότητα και ο τζίρος στη μετοχή, οι διορατικοί «βλέπουν» ήδη τη μετοχή να επανεντάσσεται στον FTSE Mid Cap στην αμέσως επόμενη αναθεώρηση των δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v