Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2016

Μικρά και διάφορα από την αγορά...

Τράπεζες: Στα 8,7 δισ. ευρώ συνολικά η αποτίμηση των 4 συστημικών τραπεζών, όταν στα "χαμηλά" της 11ης Φεβρουαρίου δεν ξεπερνούσε τα 4,2 δισ. ευρώ.

Από τις 11/2 η μετοχή της Eurobank έχει ενισχυθεί 178% (με χθεσινές τιμές κλεισίματος), της Πειραιώς 174%, της Εθνικής 107%, ενώ κατά 70% ενισχύθηκε η Alpha Bank.

 

Eurobank: Στα 3 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το ετήσιο όφελος για τη Eurobank, από το κλείσιμο 30 ενοικιασμένων καταστημάτων, που έγινε τους τελευταίους 4 μήνες.

 

ΕΥΔΑΠ: Περίπου 2 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το fund του John Paulson από τη διανομή μερίσματος στην ΕΥΔΑΠ.
Ο μεγαλοεπενδυτής έχει το 9,99% του μ.κ. της ΕΥΔΑΠ, ενώ το μέρισμα (μεικτό) που διανέμει η Επιχείρηση είναι 22,4 εκατ. ευρώ.

 

ΟΠΑΠ: Στο μισό δισ. ευρώ η ενίσχυση των δημόσιων ταμείων από τον ΟΠΑΠ. Με 210 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη και 302 εκατ. ευρώ "έκλεισε" το 2015 για τον Οργανισμό. Μέσω της φορολόγησης (με 30%) των τυχερών παιχνιδιών εισφέρει 411,9 εκατ. ευρώ φόρους στο κράτος, ενώ μέσω της αυξημένης κερδοφορίας του άλλα περίπου 90 εκατ. ευρώ.

 

ΜΑΧΑΙΡΑΣ: Ο Κώστας Μαχαίρας (εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Delhaize) θεωρεί ότι 5 μεγάλες αλυσίδες θα κάνουν το 95% του τζίρου της εγχώριας αγοράς των s/m την προσεχή 4ετία. Ο ίδιος εκτιμά ότι 3 από τους μεγάλους "παίκτες" θα είναι από τους υφιστάμενους και 2 θα είναι καινούργιοι.

 

Νέο Υπερ-ΤΑΙΠΕΔ: Και ΓΑΙΑΟΣΕ, ΟΑΣΑ, Κτηματολόγιο και Αττικό Μετρό στο υπό διαμόρφωση νέο υπερ-Ταμείο.
Με τέσσερις πυλώνες (ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ, ΕΤΑΔ και τη θυγατρική των ΔΕΚΟ) και ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και οι δέκα ΑΕ διαχείρισης των περιφερειακών λιμένων που θα ακολουθήσουν τον δρόμο αποκρατικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Ολα στο... σφυρί.

 

ΕΛΓΕΚΑ: Μαζεύει απ' όπου μπορεί ο Αλέξανδρος Κατσιώτης της ΕΛΓΕΚΑ. Προς πώληση το 50,1% που έχει η εισηγμένη στη θυγατρική της Diakinisis (εδρεύει στην Κύπρο) και ελέγχει ένα μεγάλο κομμάτι των εργασιών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, σε συνεργασία με την Cosco.

 

ΑΡΑΙΓ: Στα "νέα υψηλά" των 8,50 ευρώ (31/3) η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου, με την αποτίμηση κοντά στα 600 εκατ. ευρώ. Οριακά στα 9,9 από τα 9,8 ευρώ ο πήχης, σύμφωνα με τη Eurobank Equities.

Εσοδα 1,02 δισ. ευρώ και κέρδη 70,8 εκατ. ευρώ για το 2016 "βλέπει" η χρηματιστηριακή.

 

ELDORADO: Μέλι-γάλα, απ' ό,τι φαίνεται οι σχέσεις κυβέρνησης - Eldorado.

Κάτι οι χθεσινές δηλώσεις Σκουρλέτη, λίγο οι διαρροές από την πλευρά Wright και μάλλον οι δύο πλευρές τα έχουν βρει (ή τα βρίσκουν).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v