Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 28 2016

ΧΑ: Και τώρα τι...;

Ευρω-συμμαχίες ζητά η Αθήνα για άμεση και ανεκτή συμφωνία, σημειώνει η Μαρίνα Μάνη, την ώρα που η πλευρά των δανειστών (ΔΝΤ/Σόιμπλε) σκληραίνει κι άλλο τη στάση της.

Η ακύρωση του έκτακτου Eurogroup πυροδότησε σημαντικές ρευστοποιήσεις, με συνέπεια την πίεση του ΓΔ έως τις 570 μονάδες.

Το ξεκίνημα της συνεδρίασης έγινε νωρίτερα από τις 583,07 μονάδες, με τον ΓΔ να "μετρά" σε αυτά τα επίπεδα θετική απόδοση 5,08% σε διάστημα μηνός.

Εάν συντηρηθεί ο ΓΔ μέχρι τις 570 μονάδες (σε "κλείσιμο"), ο Απρίλιος θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας με θετικό πρόσημο.

Επ' ευκαιρία χρήζει προσοχής το επικαιροποιημένο διάγραμμα (του zelis677) με τον διορατικό "μετρητή" να δίνει τη δική του εκτίμηση για το πού βρίσκεται η αγορά και τι μέλλει γενέσθαι.

Οπως σημειώνει ο zelis677, η αγορά μάς "άδειασε" την Πέμπτη 21/04 καθώς βιαστήκαμε να μιλήσουμε πριν το κλείσιμο. Έτσι το -1,4 ήταν το C του 4, και αμέσως τινάχτηκε στο 5 και στο +3,78%. Η μέτρηση ανήκει στο 2ο σκέλος της διόρθωσης από τις 421 μονάδες.

Το εβδομαδιαίο κλείσιμο άνω του 578 υποχρεώνει σε μέτρηση διόρθωσης ανώτερου βαθμού (ναι, διόρθωσης ακόμη) καθώς η απόκλιση του ταλαντωτή δεν είναι με το μέρος ανοδικής κίνησης (σχήμα).

Επιθετικές ρευστοποιήσεις σε αυτό το σημείο επιβεβαιώνουν τη μέτρηση.

Αυτό που ξεκινάει, σύμφωνα με τη μέτρηση που εδώ και καιρό βλέπουμε, οδηγεί σε εξελίξεις άμεσα που δεν έχει ξαναδεί όχι το χρηματιστήριο αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ελληνική κοινωνία.

Σε αντίθετη περίπτωση, η κρίση για το ΧΑ (και όχι για την Ελλάδα) τερματίστηκε στις 421 μονάδες ΓΔ.

Η προσωπική μου άποψη είναι με το καθοδικό σενάριο καθώς και η οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδος λέγεται αποεπένδυση.

ΑΛΛΑ

Υπάρχουν πολύ ισχυρές ανοδικές αποκλίσεις σε μηνιαίο διάγραμμα που στηρίζουν το ανοδικό σενάριο.

Υ.Γ. Μακάρι να ισχύσει το δεύτερο σενάριο, βάσει του οποίου η κρίση για το ΧΑ (και όχι για την Ελλάδα) ολοκληρώθηκε στις 421 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v