Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2016

Τα νέα δεδομένα για τον Γενικό Δείκτη

Μιας και όπως όλα δείχνουν η εβδομάδα θα κλείσει μάλλον με αρνητικό πρόσημο, ο Βασίλης Μαρκάκης θεώρησε σκόπιμο να αναζητήσει την πλησιέστερη στήριξη στο εβδομαδιαίο γράφημα και δεν είναι άλλη από εκείνη των 631 μονάδων. Δεν θ' αποτελούσε έκπληξη ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο, ακριβώς πάνω της.

Επ' ευκαιρίας, επαναλαμβάνει ότι για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα της γραμμής του λαιμού του σύνθετου σχηματισμού ανάστροφου ΩΚΩ, η τάση θα παραμένει ανοδική και οι αγοραστές δικαιούνται να ελπίζουν σε υψηλότερα επίπεδα. Από τις 630 μον. διέρχεται και ο εκθ. ΜΚΟ 200 ημ., γεγονός που της προσδίδει μεγαλύτερη ισχύ.

Όσο αφορά στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η απώλεια της στήριξης της ανερχόμενης γραμμής τάσης S1 και εκείνης των 177 μον. αποτελούν αναμφίβολα αρνητικές εξελίξεις. Αυτά τα επίπεδα πλέον μετατρέπονται στις πλησιέστερες αντιστάσεις.

Η πλησιέστερη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στη ζώνη των 174-3 μον., απ' όπου διέρχεται ο απλός ΜΚΟ 200 ημ. και ο εκθ. ΜΚΟ των 30. Κατά πάσα πιθανότητα θα ανακόψει -έστω προσωρινά- τους πωλητές και θα γίνει η αφετηρία για ανοδική αντίδραση, που όμως θα είναι τεχνικής φύσεως, αν δεν καταφέρει να υπερβεί τις 181 μον.

Η πορεία του τραπεζικού δείκτη δικαίωσε πλήρως την εκτίμησή μας ότι είναι απίθανη η υπέρβαση των 62 μον., αν δεν προηγηθεί μία διόρθωση τουλάχιστον 23,6% του συνολικού ανοδικού από τις 18 μον., αναφέρει ο Β. Μαρκάκης, υπενθυμίζοντας την προτροπή να «μην σπαταλάτε τα βόλια σας άδικα !!!», προτού ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διόρθωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v