Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 14 2016

Μετρώντας τις στηρίξεις...

Αν και μία διόρθωση της τάξης του 33%-38,2% του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 420 μονάδες εθεωρείτο μέρος του παιχνιδιού, εν τούτοις η σφοδρότητα της πτώσης ξάφνιασε πολλούς. Η συνεδρίαση της Δευτέρας κατέδειξε για ακόμα μία φορά τη ρηχότητα της ελληνικής αγοράς.

Οπως σημειώνει ο αναλυτής Βασίλης Μαρκάκης, οι αγορές είτε πραγματικά φοβούνται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είτε προσπαθούν -όπως συνηθίζουν- να το επιβάλουν, δείχνοντας τα «δόντια» τους στους Βρετανούς ψηφοφόρους (και όχι μόνο).

Η απώλεια της στήριξης του απλού ΚΜΟ 200 ημερών που διέρχεται από τις 608 μονάδες επιβάρυνε σημαντικά την τεχνική εικόνα. Αποτελεί πλέον την πλησιέστερη αντίσταση. Ενδεχόμενη αποτυχημένη απόπειρα ανακατάληψής της θα την επιδεινώσει ακόμα περισσότερο.

Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 580 μονάδες (33,33%) και η αμέσως επόμενη και εξαιρετικά κρίσιμη για τη μεσοπρόθεσμη τάση (που παραμένει ανοδική) διέρχεται από τις 568-570 μονάδες (38,2%).

Θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη παραβίαση των 560-540 μονάδων, σενάριο που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαντάζει μάλλον απίθανο.

Για την αποκατάσταση της βαριάς τραυματισμένης εικόνας, απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον του τοπικού βυθού των 626,8 μονάδων.

Θεωρούμε ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου η δοκιμασία του, ως κρίσιμη αντίσταση αυτή τη φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v