Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2016

Η Euroxx, η BofA και οι προβλέψεις για τράπεζες

Εντύπωση προκάλεσε στην αγορά η μεγάλη διάσταση στόχων που θέτουν με τις αναλύσεις τους για τις μετοχές των συστημικών ομίλων η Euroxx και η BofA/M.L.

Οι δύο εκθέσεις δημοσιοποιήθηκαν με διαφορά μίας ημέρας, με τον αμερικανικό οίκο να προηγείται τη Δευτέρα και τη μεγάλη ελληνική ιδιωτική χρηματιστηριακή να ακολουθεί την Τρίτη.

Η σύγκριση δείχνει ομολογουμένως μεγάλη απόκλιση και για τις 4 μετοχές.

Ο αμερικανικός οίκος βλέπει το τραπεζικό... ποτήρι μισοάδειο, η ελληνική χρηματιστηριακή... μισογεμάτο.

Αναλυτικότερα η BofA θέτει τον πήχη για την Alpha Bank στο 1,41 ευρώ, για την Εθνική στο 0,15 ευρώ, για τη Eurobank στο 0,56 ευρώ και στο 0,16 ευρώ για την Πειραιώς.

Η Euroxx δίνει τιμή-στόχο για την Alpha τα 4 ευρώ, για την Εθνική το 0,50 ευρώ, για τη Eurobank το 1,7 ευρώ και το 0,46 ευρώ για την Πειραιώς.

Ωστόσο και οι δύο οίκοι εστιάζουν στο δεύτερο τρίμηνο και στις ενδείξεις βελτίωσης ορισμένων τομέων, μεγεθών, με τη Euroxx να αναφέρεται στη θεαματική μείωση της εξάρτησης του συστήματος από τον «ακριβό» ELA (περί τα 40 δισ. ευρώ, σε σχέση με το φθινόπωρο του 2015).

Και την BofA να σημειώνει πως οι τράπεζες που καλύπτει διαπραγματεύονται με discount 62%-63% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «... για να καταστούν ελκυστικά τα discount, η αγορά θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για τις ελληνικές τράπεζες μακροπρόθεσμα».

Μία σημαντική παράμετρος που αναμφίβολα επηρεάζει ανασχετικά τη στάση καταρχήν των πελατών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v