Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2016

Μια αιρετική άποψη...

Διαβάζω για κατασχέσεις-εξπρές σε 500.000 οφειλέτες Ταμείων με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.

Η διαδικασία (sic) αφορά πολλές περιπτώσεις εχόντων, κυρίως όμως μη εχόντων, και αυτό είναι το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, δανειστές - ελληνική πλευρά δίνουν ακόμη μία «μάχη» για το ακατάσχετο λογαριασμών, συμπεριλαμβανόμενων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Κατά πάσα βεβαιότητα, η ορθή πρόταση εκπροσώπων και φορέων των παραγωγικών τάξεων (ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ) δεν θα γίνει αποδεκτή από τους δανειστές, με συνέπεια -σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα «εξυφαίνεται» μία πρωτόγνωρη «επίθεση» σε οτιδήποτε ορίζεται ως ατομική/οικογενειακή περιουσία, μέσω ομοβροντίας φόρων και βαρών κάθε λογής.

Σημειώνει ο Αρης Οικονόμου(*) πως «...όταν δεν δηλώνει επίσημα την πτώχευσή του ένα χρεοκοπημένο κράτος για να προστατευθεί, καθώς επίσης όταν δεν την απαιτούν οι πολίτες του επειδή δειλιάζουν, τότε χρεοκοπούν και οι ίδιοι -ενώ τόσο το ίδιο το κράτος, όσο και ο δύστυχος λαός του λεηλατούνται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Κάτι τέτοιο βιώνουμε ήδη σήμερα, εν πρώτοις με τις χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων, καθώς επίσης τους πλειστηριασμούς τους -αφού βέβαια έχουν προηγηθεί τρομακτικές μειώσεις εισοδημάτων και υπερβολικές αυξήσεις φόρων.

Φαίνεται πάντως ότι δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα, όσον αφορά στην πραγματική διάσταση της λεηλασίας της ιδιωτικής περιουσίας -αφού θα επιβληθούν αυθαίρετα διάφοροι άλλοι φόροι αναδρομικά, οι οποίοι απλά και μόνο θα έχουν στόχο τη δήμευσή της.

Με δεδομένο δε το ότι η Τρόικα ουσιαστικά κυβερνάει την Ελλάδα, έχοντας σε μεγάλο βαθμό καταργήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη, οι πολίτες είναι εντελώς απροστάτευτοι απέναντι σε αυτή τη θηριωδία -η οποία θα εμπλουτιστεί στο μέλλον με ένα ακόμη εργαλείο: με το περιουσιολόγιο».

(*) Από την ομάδα analyst.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v