Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2016

Οι τράπεζες, η UBS και τα κόκκινα δάνεια

Αλλος ένας επενδυτικός οίκος (ξένος), η UBS, έρχεται να προστεθεί στη χορεία όσων «τσεκουρώνουν» τις τιμές-στόχους για τις τραπεζικές μετοχές.

Λίγο έως πολύ γνωστές και σε πολύ μεγάλο βαθμό εύλογες οι αιτιάσεις τους, για έναν κλάδο που χρειάζεται μία άμεση, δραστική επανεκκίνηση με δραστικές, ρηξικέλευθες λύσεις στο μείζον πρόβλημα των «μη εξυπηρετούμενων δανείων/ανοιγμάτων κ.λπ.».

Η UBS έρχεται να μειώσει δραματικά τη στοχοθέτηση (και για τις τέσσερις συστημικές), σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχει ανοδικό περιθώριο λόγω θεμελιωδών, ωστόσο μία ταχύτερη μείωση των «κόκκινων δανείων» θα αποδειχθεί ακριβή.

Οπως αναφέρει ο οίκος, ο παράγοντας-κλειδί για τις ελληνικές τράπεζες είναι η ταχύτητα μείωσης των κόκκινων δανείων.

Πλέον, η UBS αναμένει ταχύτερη μείωση των NPLs, με τα κόστη που σχετίζονται με το ρίσκο να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μια ταχύτερη μείωση των ΝPLs σημαίνει χαμηλότερη κερδοφορία για την περίοδο 2016-2018, εξού και η μείωση στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών από τη UBS.

Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε; Μα στα πρώτα μέτρα ενός... Μαραθωνίου (ταχύτητας), στη διαδρομή του οποίου θα διακυβευτούν πολλά.

Ωστόσο είναι μονόδρομος, ειδάλλως...

Εύλογο το ερώτημα/σχόλιο αναγνώστη στην ανάρτηση για το «τσεκούρι» της UBS: «Τime to buy».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v