Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2016

Η υπόθεση ΣΩΛΚ - ΕΛΚΑ και οι απορίες

Με αφορμή εύλογη απορία χρηματιστή (ενός εκ των πολλών επαγγελματιών της αγοράς που είχαν ενημερωθεί αρμοδίως από τον όμιλο Στασινόπουλου), ερωτάται (ατυχώς εκ των υστέρων) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γιατί δεν προχώρησε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο μετοχών (Σωληνουργείων Κορίνθου - Ελληνικών Καλωδίων) μέχρις ότου δοθούν όλες οι απαραίτητες, αναλυτικές διευκρινίσεις στο επενδυτικό κοινό.

Η σχέση ανταλλαγής δύο ήδη holding που μέσω νεοϊδρυθείσας εταιρίας απορροφώνται από άλλη holding θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια ευρεσιτεχνία, λένε κάποιοι στην αγορά.

Αραγε με τέτοιες ενέργειες προάγεται η ούτως ή άλλως καταβαραθρωμένη αξιοπιστία της ελληνικής αγοράς;

Να υποθέσω πως η αρμόδια αρχή διενεργεί ήδη έλεγχο για τις πωλήσεις και τις αγορές που έγιναν τις επίμαχες συνεδριάσεις, όταν η μετοχή των Σωληνουργείων διόρθωνε 40% και των Καλωδίων εκτινασσόταν 70%.

Εντέλει τι λόγο (και με την έννοια της δέσμευσης, της εμπιστοσύνης) μπορεί να έχει η ενημέρωση μίας εταιρίας προς τους επαγγελματίες της αγοράς (για τους μικροεπενδυτές, ούτε κουβέντα...), όταν αυτή αυτοαναιρείται μέσα σε διάστημα 3 μηνών;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v